Fotoğraflar: Alamy/ Pixabay
Kahve Deyip Geçmeyin! Farklı Ülkelerin Birbirinden İlginç Kahve Kültürleri
Her sabah dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan güne kahveyle başlıyor. Her ülkenin de kendine ait bir kahve kültürü var.
Lagrima, Arjantin
Bu tadı sütlü kahve değil de kahveli süt olarak tanımlamak daha doğru olur. İçerisinden yoğun köpürtülmüş sütle, yumuşak içimli bir filtre kahve olan lagrima, sert kahvelerden hoşlanmayanların tercihi.
Baharatlı kahve, Fas
Susam, karabiber ve Hindistan cevizi gibi baharat karışımlarının kahve çekirdekleriyle birlikte öğütülmesiyle yapılan bu ilginç Fas kahvesi, alışılmışın dışında bir tat sunuyor. Özellikle kış aylarında çok sevilen baharatlı kahve baskın tadıyla hayran bırakıyor.
Frappe, Yunanistan
Frappe, Yunanistan’da hemen her öğünde, misafirliklerde, sahilde, yaz kış favori olan bir kahve. Kahve, dondurma, süt ve biraz da buzlu suyla hazırlanan kahve, ülkemizde de seviliyor. Frappe, çikolatalı ya da kremalı seçenekleriyle de her zevke hitap ediyor.
Touba kahvesi, Senegal
Bu kahveyi ilginç yapan, kahve çekirdeklerine kavrulurken cin biberi eklenmesi. Hafif acımsı ve sert bir kahve olan Touba kahvesi, güne erken başlayanlar için iyi bir fikir olabilir.