Kahvaltı Sofralarınıza Tat Katacak 6 Omlet Tarifi!
.
İspanyol omleti (tortilla paısana) tarifi malzemeler:
4-5 adet orta boy patates2 adet orta boy kuru soğan100 gr yeşil fasulye 2 adet soyulmuş sosis 5-6 dilim jambon 4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 6-7 adet yumurta İspanyol omleti (tortilla paısana) tarifi hazırlanışı:Patates ve soğanları soyduktan sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayın.20-25 cm çapındaki bir tavaya zeytinyağını koyarak kızdırın, kızınca soğan ve patatesleri ekleyip, karıştırarak kızartın. Bir taraftan ayıklanmış ve bir parmak eninde doğranmış yeşil fasulyelerle bezelyeleri kaynayan suyun içinde 8-10 dakika haşlayıp, süzdürün. Bu arada tavada kızarıp, iyice yumuşayan patates ve soğan karışımının üzerine tavla zarı doğranmış sosis ve jambonları ilave edip, 1-2 dakika kadar soteleyin. Haşlanan fasulye ve bezelyeleri üzerine aktarın. Bir taraftan da derin bir tasın içinde yumurtaları iyice çırpın, tuzu da ekleyip, tavadaki karışımın üzerine aktarın. Omletin iyice toparlanmaya başlamasıyla beraber, bir tepsi ya da kapak yardımıyla diğer yüzünü çevirip, her iki tarafını da kızartın.
Sebzeli omlet tarifi malzemeler:
6 adet yumurta 2 adet domates Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Yarım demet yeşil soğan 2 su bardağı lor peyniri 1 kahve fincanı kekun 1 kahve fincanı süt 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz Sebzeli omlet tarifi hazırlanışı:Yumurtaları iyice çırpın ve içine kıyılmış dereotu, yeşil soğan, lor peyniri, karabiber ve tuzu koyup karıştırın.Kekun ve süt ilave ettikten sonra karışımı, çatal yardımıyla iyice çırpın.Hazırladığınız karışımı, yağlanmış büyük bir tavaya dökün.Çok kısık ateşte, tavayı sallayarak bir tarafını pişirip omleti kenara alın. Tavaya domatesleri koyun, omletin pişmeyen tarafını domateslerin üstüne koyup yine sallayarak pişirin.Haşlanmış sebzelerle servis yapabilirsiniz.
Mantarlı omlet tarifi malzemeler:
7-8 adet dilimlenmiş mantar 1/4 paket tereyağı 1 tutam tuz 5 adet yumurta 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet konserve mısır Süslemek için: 2 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber Mantarlı omlet tarifi hazırlanışı: Mantarları tereyağıyla (suyunu salıp çekene kadar) orta ateşte kavurun. Yumurtaları başka bir kaba kırıp tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin, bir çatalla çırpın. Teflon tavaya tereyağı koyun ve kızdırın, yumurtaların yarısını ekleyin. Pişmeye başladıkça tavayı öne arkaya sürekli sallayın ki yumurta yapışmasın. Mantarları ortasına koyup kalan yumurtayı da ekleyin.2 yüzü de pişen omlete rendelenmiş kaşarı ve mısırı ekleyin. Spatula yardımıyla omleti ikiye katlayın, biraz daha pişirip servis tabağına alın. Süsleyerek servis yapın.
Sosisli mısırlı yumurta tarifi malzemeler:
2 adet yumurta 1/4 su bardağı süt 2-3 yemek kaşığı un5-6 tane sosis 1/4 kase konserve mısır Bir çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı yağ Sosisli mısırlı yumurta tarifi hazırlanışı:Geniş bir kaseye yumurtaları kırıp üzerine süt, un ve tuzu dökerek mikserle karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma sosis ve mısırları ekleyin. Teflon tavaya yağı dökün. Yağ ısındıktan sonra karışımı dökün ve tavaya eşit şekilde dağıtın.
Karışık omlet tarifi malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı 3 dilim ince kıyılmış pastırma 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır 1/4 adet rende kaşar peyniri 4 adet ince dilim salam 5 adet yumurta 4 yemek kaşığı süt Bir tutam tuz Bir tutam karabiber Bir tutam kekik Karışık omlet tarifi hazırlanışı: Pastırmaları ve salamları ince ince doğrayın. Omleti yapmak için 5 yumurtayı çukur bir kaba kırın, içine süt ve tuz ekleyerek çırpın. Tereyağını tavaya koyun, eriyince çırptığınız yumurtaları ekleyin. Omleti önlü arkalı pişirin ve hazırladığınız malzemeyi omletin ortasına yerleştirin. Yanına mısır ve yeşillik ekleyerek sıcak servis yapın.
Soğanlı omlet tarifi malzemeler:
5 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 10-12 dilim jambon 1 çay kaşığı tuz 8 adet yumurta Soğanlı omlet tarifi hazırlanışı:Önce soğanları çok incecik kıyın ve 20-25 cm çapındaki bir tavaya zeytinyağını koyup, ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak soğanların rengi iyice sararıncaya kadar kavurun. Sonra jambonları ekleyip, 1 dakika kadar soteleyin. Hemen üzerine bir kabın içinde önceden çırpılmış yumurtaları ve tuzu aktarın. Omlet iyice toparlanıp, pişince, diğer yüzünü bir kapakla çevirip, kızartın. İki yüzünü de iyice kızarttığınız omleti sıcak olarak servise sunun.