İspanyol omleti (tortilla paısana) tarifi malzemeler:
4-5 adet orta boy patates2 adet orta boy kuru soğan100 gr yeşil fasulye 2 adet soyulmuş sosis 5-6 dilim jambon 4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 6-7 adet yumurta İspanyol omleti (tortilla paısana) tarifi hazırlanışı:Patates ve soğanları soyduktan sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayın.20-25 cm çapındaki bir tavaya zeytinyağını koyarak kızdırın, kızınca soğan ve patatesleri ekleyip, karıştırarak kızartın. Bir taraftan ayıklanmış ve bir parmak eninde doğranmış yeşil fasulyelerle bezelyeleri kaynayan suyun içinde 8-10 dakika haşlayıp, süzdürün. Bu arada tavada kızarıp, iyice yumuşayan patates ve soğan karışımının üzerine tavla zarı doğranmış sosis ve jambonları ilave edip, 1-2 dakika kadar soteleyin. Haşlanan fasulye ve bezelyeleri üzerine aktarın. Bir taraftan da derin bir tasın içinde yumurtaları iyice çırpın, tuzu da ekleyip, tavadaki karışımın üzerine aktarın. Omletin iyice toparlanmaya başlamasıyla beraber, bir tepsi ya da kapak yardımıyla diğer yüzünü çevirip, her iki tarafını da kızartın.