Kabuklarını Atmaya Kıyamayacağınız Besinler
.
Pişirdiğimizde besin değeri kaybolan sebze, et gibi besinleri sarımsak ve soğan kabuklarıyla pişirdiğinizde, bu kabukların besin değerlerini tutucu özelliği daha besleyici öğünler yapmada en büyük yardımcınız olacak.
Kurutulmuş elma kabuklarının çayını demlemek bir sonbahar günü yapılabilecek en mantıklı ve şık hareket olacağı gibi, alüminyum tencere ve tavalardaki lekeleri de temizlemenize de yardımcı olur. Yüze sürülen kabuklar serisinde de kendine yer edinen elma kabukları, göz çevresindeki koyu renkleri gidermeye yardımcı oluyor.
Bahçeyle uğraşıyorsanız toprağınızın daha fazla kalsiyum içermesi için yumurta kabuğunu döverek gübrenize katabilirsiniz. Evcil hayvanınızın yemeğine katarsanız kalsiyum miktarını artırmada etkili olacaktır. Kabuğunu toz haline getirerek kahve filtrenize koyduğunuzda ise ucuz kahvelerin acılığını büyük ölçüde azaltmış olacaksınız.
Muz kabuğunun iç kısmına şeker sürüp vücudunuza sürdüğünüzde doğal peeling etkisi elde edersiniz. Ayrıca böcek ısırığı, alerji gibi faktörlerden kaynaklanan kaşıntıları gidermede ve dış kısmını ayakkabınıza sürdüğünüzde doğal ayakkabı cilası yaratmada da işe yaradığını göreceksiniz.
Portakal ve genel olarak narenciye kabukları, kötü kokulardan kurtulmada, asidik etkisinden dolayı ciltte ferahlatıcı bir his yaratmada, böcekler narenciye kokusundan nefret ettiği için sivrisineklerden kurtulmada inanılmaz etkili. Rutubetli bir evde yaşıyorsanız ya da giysilerinizde güvelenme oluyorsa, naftalin yerine poşetlenmiş portakal kabuğu kullanarak bu sorundan kolayca kurtulabilirsiniz.
Kahve veya çayı neyde demliyorsanız onun lekelerini çıkarmak için limon kabuğuyla ovalamak çok etkili bir çözüm. Yine taze çekilmiş biberle karıştıracağınız limon kabuğu rendesi de yemeklere katılabilecek çok lezzetli bir çeşni oluşturacak.