Pirinç Salatası
Malzemeler: •2 su bardağı pilavlık pirinç•2 yemek kaşığı tereyağı•3 su bardağı sıcak su•Yarım demet maydanoz•Yarım demet dereotu•1 kutu konserve mısır•1 kavanoz karışık konserve garnitür•2 adet konserve kırmızı biberYapılışı: Pirinci ayıklayın sücgeçe koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın. Ilık suda ıslatıp 10 dk. bekletin,tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün. Tencerede tereyağını eritin ve pirinç ilave edin, pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun.Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve üzeri göz göz olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin.Pişen pilavı kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kadar dinlendirin.Pilav dinlenirken maydanoz, dereotu, biber ve salatalık turşularını doğrayın.Karışık garnitürü ve mısırı süzün, hazırladığınız tüm malzemeleyi ılık pilava ilave edin, tuz ve limon suyu ile lezzetlendirin. Kek kalıbını sudan geçirin, hazırladığınız salatayı içine doldurun, kaşık yardımıyla bastırın. Kek kalıbındaki salatayı tabağa çevirerek servis yapın.