İngiliz Karbonatının Bilinmeyen 27 Faydası
.
Karbonat doğal bir peeling malzemesidir. İngiliz karbonatını sulandırarak yüzünüze hafifçe masaj uygulayabilirsiniz. Masajı yaparken fazla bastırmamaya gayret edin. Cilt çok kuruysa da fazla durulamanız gerekebilir.
Karbonat, hem buzdolabındaki kokuları emecek, hem de meyve ve sebzelerin daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır.
Mutfak tezgahlarınızın fayans ve mermerlerini limonlu karbonatla ovmayı denediniz mi? Son derece iyi ve doğal bir temizleyicidir.
Çatlayan, kuruyan, yorulan ayaklara karbonat çok iyi gelir. İçine karbonat ve sirke koyduğunuz sıcak suda 20 dakika bekleteceğiniz ayaklarınız yumuşacık olacaktır.
Çamaşır makinenizde kullandığınız deterjan miktarını yarıya indirin ve diğer yarısını karbonatla tamamlayın. Hem çamaşırlarınız sakız gibi ağarsın, hem de cildinize daha az kimyasal madde temas etsin.
Saçlarınız yağlı ve kirliyse, sizin de acil olarak dışarı çıkmanız gerekiyorsa ivedilikle çözüm sağlayacağınız yardımcı yine karbonattır. Saç diplerinize dökeceğiniz bir miktar karbonat, saçlarınızdaki tüm yağı emecek ve temizleyecektir.
Evinizdeki halıların kötü kokusundan şikayetçiyseniz, onları halı yıkama servislerine vermeden evvel 1-2 avuç karbonatı halılarınızın her tarafına serpin, birkaç saat bekleyin ve elektrik süpürgesi ile süpürün. Halılarınızdaki kötü kokuların kaybolduğunu göreceksiniz.
Karbonat suyla birleştiğinde yağları sökme gücüne de sahip olur. Kıyafetlerinizin, halıların, koltuk ve perdelerin üzerine sıçrayan, damlayan, dökülen yağları çıkartmanın en etkili yolu deterjan değil, karbonattır.
1 su bardağı karbonatı tıkalı lavaboya dökün. Üzerine 1 su bardağı sirke dökün ve 2 litre kadar kaynar suyu lavaboya boşaltın. Tıkalı lavabonuzun açıldığını göreceksiniz.
İngiliz karbonatını deodorant olarak da kullanabilirsiniz. Koltukaltına sürülen karbonatın ter kokusunu önleme gibi bir mahareti de var. Aşırı terleme sorununuz varsa, macun haline getirilmiş sirke ve karbonatı banyo bitiminde koltuk altlarınıza masaj yaparak yedirebilir ve hatta yumuşak kıllı bir fırça yardımıyla fırçalayabilirsiniz.
Kışlıklarınızı yahut her zaman giymediğiniz kıyafetlerinizi sakladığınız gardrop bölmelerinde naftalin kokusunu sevmiyorsanız, dolabın bir köşesinde kapağı açık kavanozda karbonat bulundurabilirsiniz.
Suya karıştıracağınız bir miktar karbonat sayesinde kirli ve yağlı yüzeylerdeki sorunu da aradan çıkarabilirsiniz. Eğer yüzey, boyası çıkabilen bir yüzey ise boya verip vermeyeceğine dikkat etmeniz gerekecek.