Güveçte Kaşarlı Hindi Sote
Malzemeler:Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ500 gr hindi eti1 adet kuru soğan1 adet kırmızı biber1 adet yeşil biber2-3 diş sarımsak1 adet patlıcanYarım çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı kadar kekikBiraz karabiberYarım çorba kaşığı salça1 su bardağı sıcak suÜzeri İçin:Kaşar peyniriYapılışı:Büyük bir tavaya sıvıyağı alın üzerine Kuşbaşı doğranmış hindi etini ilave edin ocağa koyun, et suyunu çekene kadar pişirin.Suyunu çeken hindi etinin üzerine küp küp kesilmiş kırmızı biberi, yeşil biberi,soğanı,ve sarımsağı ilave edin güzelce soteleyin ve üzerine küp kük kesilmiş patlıcanı ilave edin ve patlıacanlar kızarana kadar pişirin.Sebzeler pişince üzerine salçasını,tuzu ve baharatları ilave edip bir kaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Fırın kaplarına bölüştürün,üzerine kaşar peyniri serpin önceden ısıttılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirip sıcak sıcak servis yapın.