Aşık Eder: Panna Cotta
Malzemeler:•250 ml süt•250 ml krema•1 su bardağı toz şeker•1 adet çubuk vanilya•3 adet yaprak jelatinFrambuaz sosu için;•250 gram frambuaz•Yarım su bardağı toz şekerTarif:•Süt, krema, şeker ve vanilyayı bir sos tenceresine alıp karıştırarak kaynatın.•Jelatinleri ayrı bir kapta soğuk suda çözdürün.•Kaynayan sıvıyı kenara alın ve jelatinleri içerisine ilave edip karıştırıp, jelatinlerin sıvıya homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın.•Panna cotta harcını kaselere bölüştürün. 2-3 saat buzdolabında kıvam alıncaya kadar soğutup, dilerseniz ters çevirerek, dilerseniz kasenin içinde servis edin.•Frambuaz sos için, frambuaz ve şekeri bir sos tenceresine alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırıp, kaynamaya bırakın. Frambuazlar tamamen püre olduğunda spatulayla ezin ve soğutun. Panna Cottanın üzerinde servis edin.Afiyet olsun!Tarif: Arda’nın Mutfağı