Her Kadının Mutlaka Bilmesi Gereken Tarifler
.
Her kadının bilmesi gereken tarifler, yapması gereken yemekler nelerdir? İşte her kadının kurtarıcısı hem kolay hem de lezzetli 11 tarif!Fırın Makarna:
Malzemeler: • Yarım paket fırın makarna,• 2 yemek kaşığı tereyağı,• 1 buçuk yemek kaşığı un,• 2 buçuk su bardağı soğuk süt,• Tuz,• Bir kase rendelenmiş kaşar peyniriYapılışı: Kolay fırın makarna yapmak için öncelikle makarnalar bol tuzlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır. Makarnalar yumuşayınca süzgeç yardımı ile suyu süzülür ve üzerine biraz soğuk su gezdirilir. Beşamel sosu hazırlamak için bir tencere içerisinde 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve üzerine 1 buçuk yemek kaşığı un eklenip, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavrulur. Unun kokusu çıkınca üzerine 2 buçuk su bardağı soğuk süt ilave edilir ve topaklanmaması için, hızlı bir şekilde karıştırarak kaynatılır.Beşamel sos kaynayıp kıvam alınca tuzu ayarlanır ve ocaktan alınır. Makarnanın yapılacağı fırın kabı yağlanır ve makarnanın yarısı kaba koyulur. Üzerine hazırlanan beşamel sosun yarısı dökülür ve karıştırarak sos makarnaya yedirilir. Üzerine kalan makarna ile kalan sos ilave edilir. Spatula yardımı ile güzelce karıştırarak sos makarnaya yedirilir ve üzeri düzeltilir. Son olarak üzerine kaşar rendesi serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Et Suyu Çorba:
Malzemeler: • Kemikli dana eti• 1 litre su• 1 yumurta sarısı• 2 yemek kaşığı un• 2 yemek kaşığı yoğurt• 5-6 diş sarımsak• Tuz• Tereyağ• Toz kırmızıbiberYapılışı: Kemikli eti düdüklü tencerede 1 litre su ile 45 dakika haşlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyup unu ekleyelim. Kısık ateşte hafif kavuralım. Çırpıcı yardımıyla hızlı hızlı karıştırarak kemik suyunu una ilave edelim hızlı karıştırmalıyız unlar topak olmasın. Kemiklerin üzerindeki minik etleri ayıralım. Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpalım. İsterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz. Güzelce çırpın kaynamakta olan et suyundan azar azar ekleyip ılımasını sağlayın ve çorbaya ilave edin. Sürekli karıştırın ki kesilmesin. Kemiklerden ayırmış olduğumuz etleri de çorbaya ekleyin tunu ekleyip 10 dakika kaynatıp kapatın. 1 kaşık tereyağını eritin toz kırmızı biber ekleyin ocakta hafif kızdırın. Servis ederken kaselerin üzerinde gezdirin.Kış İçin Birbirinden Güzel 10 Tarif Kış İçin Birbirinden Güzel 10 Tarif
Pırasalı Arnavut Böreği:
Malzemeler: • 6 su bardağı un• Bir tutam tuz• Aldığı kadar su• 2 adet kuru soğan• 500 gr dana kıyma• 500 gr ıspanak• 1 su bardağı su• 2 yemek kaşığı sıvı yağ• 1 yemek kaşığı domates salçası• 250 gr tereyağı• 2 yemek kaşığı sıvı yağYapılışı: Önce hamuru (un, tuz ve su) yoğurup ele yapışmayan bir kıvamda, üzerini örterek dinlenmeye bırakın.Soğanları küçük küçük doğrayıp kıyma ile birlikte kavurun. Salça ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanakları yıkayıp ince ince kesin, soğanların bulunduğu tencereye ilave edin. Pişmeye yakın su ekleyip, altını kapatıp soğumaya bırakın. Hamuru ikiye bölüp alt için 12, üst için 10 beze hazırlayıp üzerini örtün. Her bezeyi merdane ile yaklaşık küçük yemek tabağı büyüklüğünde açıp üzerini yağlayarak üst üste koyun. Her bezeyi açıp koyarken elimizle ortasından kenarlarına doğru büyüterek yapıyoruz bu işlemi. 12 tane olduğunda tepsiyi yağlayın.Tepsinizin büyüklüğüne göre elimizle esneterek tepsiye yayın. Üst içinde aynı işlemleri yapın. Tepside bulunan 12 beze den açtığımız hamurun üzerine, hazırladığınız iç harcı her tarafına gelecek şekilde yayıyoruz. Diğer 10 beze den açtığımız hamuru üzerine kapatıp alttaki hamurun kenarını üste getirerek kapatıyoruz içine akmaması için. 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırın ısı ayarı ve pişme süresi fırınlara göre değişebileceği için kontrollü pişirmekte fayda var. İçinde bulunan kıyma ve kullandığımız yağ ve baharat oranları kesinlikle sizin isteğinize göre değişebilir. Afiyet olsun. Lezzetli Meze Tarifleri
İç Pilav:
Malzemeler: • 2 yemek kaşığı tereyağı• 2 su bardağı pirinç• 1 adet soğan – yemeklik doğranmış• 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık• 2 yemek kaşığı kuş üzümü• 2 yemek kaşığı toz şeker• Yenibahar, Tarçın• Tuz, Karabiber• Zeytinyağı• 3 su bardağı suYapılışı: Bir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun. Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.
Un Kurabiyesi:
Malzemeler: • 250 gram oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı.• 1 su bardağı pudra şekeri,• Yarım su bardağı sıvı yağ,• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,• 4 su bardağı unYapılışı: Basit un kurabiyesi yapımı için öncelikle oda ısında yumuşamış margarin, pudra şekeri ve sıvı yağ derin bir kap içerisinde krema kıvamına gelene kadar karıştırılır. Elde edilen karışıma 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve ölçülü olarak azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Elde edilen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır. Yuvarlanan hamurlar, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Hamurların üzerine kürdan ile bastırılıp, şekillendirilir ve önceden ısıtılmış 180° fırında altı hafif kızarıncaya kadar pişirilir (20 dakika kadar). Kurabiyeler üzerileri kızarmadan henüz beyazken fırından alınır ve tepsi içerisinde soğumaya bırakılır. Ayva İle Yapabileceğiniz Enfes Tarifler
Köfteli Patlıcan:
Malzemeler: • 4 adet patlıcan• 300 gram kıyma• 2 diş sarımsak• 2 adet çarliston biber• Yarım demet maydanoz• 1 yemek kaşığı biber salçası• Yarım çay kaşığı kekik, kimyon, yenibahar• 3 adet domates• Tuz, karabiber• Yarım su bardağı suYapılışı: Patlıcanları alacalı soyup boylamasına dilimleyelim. Bol sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını alın. Diğer tarafta köfte için biberleri ufak küpler halinde doğrayın. Sarımsakları rendenin ince tarafından rendeleyin. Maydanozu kıyın. Tuz, karabiber, kekik, kimyon, yenibahar ve salçayı ekleyin. Kıymayla birlikte bütün malzemeyi yoğurun. Köftelere parmak şekli verin. Şerit halinde ki kızarmış patlıcanları köftelere sarıp kürdanla tutturun. Domatesleri rendeleyip tencereye alın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Üzerine patlıcanları dizin. Yarım su bardağı su gezdirin. 20-25 dakika kadar pişirin. Birbirinden Farklı Sebzeli Tatlı Tarifleri İçin Tıklayın!
Çikolatalı Puf Böreği:
Malzemeler: • 10 adet milföy hamuru• Çikolatalı fındık kreması• 1 su bardağı pudra şekeri• 1 adet yumurtaYapılışı: Dondurulmuş milföy kullanılıyorsa milföylerin çözülmesi beklenir. Çözüldükten sonra içlerine arzu edilen kadar çikolatalı fındık kreması sürülür üçgen olacak şeklilde 2 ye katlanır (çatal yardımıyla uçları kapatılır).Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir üzerine yumurta sürüldükten sonra önceden ısıtılmış 200 derece ısılı fırında 25 dk pişirilir.Fırından çıkarıldıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun... Ayva İle Yapabileceğiniz Enfes Tarifler
Lazanya:
Malzemeler: • 16 yaprak Lazanya• 2 adet soğan,• 500 gr kıyma,• 2 adet sivri biber,• 1 adet kırmızı biber• 1 adet domates,• Tuz,• 3 su bardağı süt,• 3 yemek kaşığı un,• 1 çay bardağı sıvı yağ,• 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi.Yapılışı: Soğanı, sivri biberi, kırmızı biberi ince ince küp şeklinde doğrayalım.Domatesi rendeleyelim.Tava sıvı yağı, soğanı koyalım ve kavuralım.İçine biberleri, kıymayı ilave edelim ve kavuralım. Sonra rendelenmiş domatesi, salçayı ilave edelim ve suyunu çekene kadar karıştırarak kavuralım. Son olarak tuzu, karabiberi koyalım ve karıştıralım.Beşamel sosu için; Tavaya sıvı yağı, tereyağını koyalım ve tereyağını eritelim. İçine unu ilave edelim ve sürekli karıştırarak hafif pembeleşene kadar kavuralım. Daha sonra sütü yavaş yavaş karıştırarak dökelim ve karıştırmaya devam edelim. Üzerine tuzunu serpelim ve muhallebi kıvamından biraz daha cıvık olacak şekilde pişirelim.(eğer çok yoğun olursa biraz süt ilavesiyle açabilirsiniz) Yağlanmış dikdörtgen borcama, ince bir tabaka beşamel sos sürelim ve dört adet lazanya yaprağını yan yana dizelim. Üzerine önce biraz beşamel sos sürelim ve daha sonra hazırladığımız kıymalı harçtan koyalım. Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.(dört katı bu şekilde hazırlayalım) En üste beşamel sos gezdirip, üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim. Lazanyamızı önceden ısıtılmış 170° fırında pişirelim. Afiyet olsun. Kilo Aldırmayan Yulafı Kek Tarifleri
Tavuklu Kabak Sandal:
Malzemeler: • 3 tane orta boy kabak• 300 gram tavuk göğsü• 1 tane soğan• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı• Tuz, karabiber, kırmızı toz biber• 1 büyük kase kaynar su• 1 tatlı kaşığı salça• Üzeri için kaşar dilimleriYapılışı: Kabaklar yıkanıp ortadan ikiye bölünür. Orta kısımları oyulur. (Oyduğunuz kısımları mücver yapımında kullanabilirsiniz) Kızgın yağda 2 dakika çevrilerek kızartılır. Tavuk göğsü minik minik doğranır. Tava ısıtılıp tavuklar eklenir. Tavuk suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Zeytinyağı konup karıştırılır. Piyazlık doğranan soğanlar eklenip soğanlar kavrulur. Tuz ve baharatlar eklenip 1-2 dakika daha kavrulur. Kızarttığımız kabaklar fırın tepsisine dizilir. Ortalarına kavurduğumuz tavuklar konulur. Kaynar suda erittiğimiz salça tavuklu kabakların üstüne dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Fırındaki kabakların üzerine kaşar dilimleri konulup kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur. Afiyet olsun. İçinizi Isıtacak 3 Leziz Sıcak Çikolata Tarifi
Kremalı Sebzeli Tavuk:
Malzemeler: • 1 adet kabak• 1 adet havuç• İstege göre mantar• 1 adet kırmızı biber• 1 adet sivri yesil biber• 2 adet tavuk gogsu• 1 paket hazır krema• 2 lavas ekmekYapılışı: Bütün malzemelerimizi julyen doğruyoruz önce biberleri çok az yağda soteliyoruz üzerine kabak ve havuçları alıyoruz. 1-2 dakika soteliyoruz sonra mantarları alıp 1-2 dakika soteledikten sonra kremayı döküp 1-2 dakika daha pişiriyoruz. Önceden haşladığımız göğüs tavuklarımı julyen doğrayıp kremalı sosumuzla karıştrıyoruz. Bu malzemeyi borcama alıp 15 dakika 180 derece fırında pişiriyoruz.Karışım hazır olduktan sonra lavaş ekmek arasına alıp sıkıca sarıp julyen doğruyoruz. Ben sunum için hazırladigim lavaslardan 2 dilim, karışım tavuktan 1-2 yemek kaşığı, biraz süzme yoğurt ve biraz salata kullandım. Resimdeki gibi afiyet olsun.
Nefis Balkabağı Tatlısı:
Malzemeler: • 1 kg kabak• 1 su bardağı toz şeker• 2 adet karanfil• Dövülmüş cevizYapılışı: Balkabağını karpuz gibi dilimliyoruz ve çekirdeklerini çıkartıp kabuğunu soyuyoruz ve yıkanarak 2-3 parmak kalınlığında doğruyoruz. Yeterince geniş bir tencereye aralarına şeker serperek kabakları diziyoruz ve bir gece ağzı kapalı bir vaziyette şekeri emmesi için bekletiyoruz. Bir gece bekledikten sonra kabaklar suyunu salacağı için ayrıca pişirirken su koymaya gerek yok. Kabaklar orta ateşte yumuşayıncaya kadar ağzı kapalı olarak pişiriyoruz. Pişirme esnasında arzu ederseniz karanfil ekleyebilirsiniz. Kabaklar piştikten sonra 10 dakika iyice koyulaşması için ağzı kapalı olarak pişiriyoruz. Daha sonra soğutup üzerine dövülmüş ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz.