İTALYAN USULÜ FIRINDA SEBZELİ TAVUK
MALZEMELER2 tavuk göğsü(deri ve kemikle birlikte)1/2 kase bebek havuç1 soğan, 8'e bölünmüş1 küçük kabak, iri doğranmış1 kase mantar1 adet kırmızıbiber3 kaşık zeytinyağı2 kaşık balsamik sirkeTuz, karabiber, karışık kurutulmuş otlar2 kaşık parmesan peyniriBolca yeşil salataHAZIRLANIŞIFırını 180 derecede ısıtın.Tavukları deri kısmı üstte olacak şekilde tepsiye yerleştirin, yanına havuç ve soğanı koyup 25 dakika pişirin.Fırından çıkarıp kabak, kırmızı biber, mantarı ekleyin. Tuz, karabiber, zeytinyağı gezdirin.25 dakika daha ağzını kapatmadan fırında pişirin.Çıkarıp soğumaya bırakın.Tavuğun derisini ve kemiklerini ayıklayın.Parçalara bölün.Sebzelerle birlikte bir tabağa alın.Tepside kalan suyu üzerlerinde gezdirin. Balsamik sirke, karışık kurutulmuş otları ve zeytinyağını ekleyin.Yeşil salatayı tabaklara bölüp üzerine tavuklu karışımı paylaştırın. Parmesan serpiştirerek servis edin.