Kış aylarında beslenmemize özen göstererek, bağışıklık sistemimizi güçlendirebileceğimizi söyleyen Diyetisyen Neslihan Aktepe, bu dönemde kivi tüketiminin önemine dikkat çekiyor. Havalar da son kalan pastırma sıcakları yaşansa da mevsim itibarı ile kış aylarına başladık. Havaların sürekli değişkenlik gösteriyor olması bağışıklık sistemimizi zayıflatarak, daha çok hastalanmamıza neden olmaktadır.Kış aylarında beslenmemize özen göstererek, bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir ve vücudumuzu enfeksiyonlara karşı koruyabiliriz. Günlük önerilen C vitaminin neredeyse 2,5 katını karşılayabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilirsinizZengin C vitamini içeriği ile yaşlanmanın etkilerini azaltabilirsiniz2 adet kivinin lif içeriği bir kase buğday kepeği gevreğinden daha fazladırMuzdan daha fazla potasyum içerdiği için özellikle sporcu beslenmesinde önemli yeri bulunmaktadır Güçlü kemikler için son kalan güneş ışınlarını değerlendirebilir, kış uykusundaki metabolizmamızı canlandırabiliriz. Bağışıklığı Güçlendiren 8 Süper Besin Güneş etkisini iyice yitirmeye başladığında haftada 3-4 kez balık tüketerek Omega-3, selenyum ve D vitamini alımımıza destek olabiliriz Omega-3 yağ asitlerinin göbek yağlarımızdan kurtulmak konusunda önemli bir rolü bulunmaktadır. Hastalıklara karşı savunma kalemizi güçlendirebilmek için A ve C vitamini içeren sebze-meyve tüketimimize özen göstermeliyiz ( narenciye, havuç, kivi, lahanagiller, yeşil yapraklı sebzeler, greyfurt v.s ) Güçlü bağışıklık sistemi için magnezyum ve çinko deposu olan buğday ruşeymine günlük beslenmemiz de yer verebiliriz. Soğuk havaların başlaması ile birlikte günlük birkaç bardak içilmeye başlayan, su tüketimimizi gerekirse aromalandırarak 2.5 litre seviyesine tekrar getirmeliyiz.Su içmek, kışın yaşayabileceğimiz konsantrasyon kayıplarını azaltabilir.Su içmek, kışın sıkça yaşadığımız tatlı krizlerini azaltabilir. Günlük en az 10.000 adım atarak yaz aylarında olduğu gibi vücudumuzu aktif hale getirebiliriz Yavaşlayan metabolizmamızı hızlandırabilmek için yağsız süt, yoğurt, et gruplarını tüketmeliyiz.Probiyotik alımımızı düzenleyerek, hem bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir, hem de kilo verme hızımızı arttırabiliriz.