Gıdaları buzluğa atmak hem pratik hem de tasarruf ettiren ve israfı önleyen bir yöntemdir. Bir gıdanın yiyeceğiniz kadarını yedikten sonra ya da yemek yaptıktan sonra daha ileri tarihlerde kullanmak üzere buzluğa atmak mantıklıdır. Bu işlem gıdaların raf ömürlerinin durdurmak gibidir. * Ekmekler 2-3 ay* Pişmemiş ekmek hamuru 1 ay* Kurabiyeler 6-8 ay* Kurabiye ve kek hamurları 1-2 ay * Dana ve kuzu eti 6-9 ay* Bütün tavuk, hindi 12 ay* Parça tavuk, hindi 9 ay* Pişmiş kırmızı et 2-3 ay* Kızarmış tavuk 4 ay* Tavuk nugget 1-3 ay* Sosis 1-2 ay * Yağsız, küçük, ince balıklar 6 ay* Yağlı tombul balıklar 2-3 ay * Pişmiş balık 2 ay* Kalamar, karides, ahtapot 3-6 ay * Dondurma 2 ay * Sert peynirler 6 ay* Tereyağı 6-9 ay* Margarin 12 ay * Pişmiş yemekler 3 ay * İçinde yumurta olan pişmiş yemekler 1 ay * Pilav, makarna 3 ay Mayonez, yumurta, kahve, krema, salata, salata sosları, pişmemiş makarna, pirinç, elma, patlıcan, roka, patates, marul, konserve ürünleri, krem, beyaz peynir. * Buzluğunuzun derecesi -18 dereceye ayarlı olmalıdır.* Donduracağınız ürünleri poşete koyup hava almayacak şekilde sıkı sıkı bağlayın. * Poşete koyup buzluğa atacağınız ürünlerin üzerine ne olduğunu ve tarihlerini yazın.