Şark usulü sebze salatası1 porsiyonu 150 kaloriMalzeme (4 kişilik)
2 kabak, 2 havuç, 1 salatalık, 1 taze soğna, 1 kırmızı elma, 1 salkım siyah üzüm, 2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz, Yarım limonun suyu, 1 çay kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, Tuz, karabiber.Kabak ve havuçları temizleyip kibrit çöpü kalınlığında çubuklar halinde doğrayın. Salatalık ve elmayı soyup kibrit çöpü gibi doğrayın. Üzümleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Taze soğanı temizleyip 2-3 parmak uzunluğunda doğrayın.Zeytinyağını teflon tavada ısıtıp havucu soteleyin. Kabağı ilave edip sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp elma, taze soğan, salatalık, üzüm ve cevizi ekleyin.Hardalı limon suyuna ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve sebzelerin üzerine gezdirin. Tuz ve karabiber serpip harmanlayın. Soğuyunca servis yapın.