Hamuru Pişirme
Hamuru düzgün bir tepsiye koyarak ızgaranın üzerine koy. 20 saniye boyunca orada kalsın Hamurun hafif renk değiştirdiğini ve katılaştığını göreceksin Bu aşamadan sonra hamuru 90 derece çevir ve böylece bir 20 saniye daha kalsın. Şimdi hamuru ters çevir; bir 30 saniye de bu şekilde pişsin ve ızgaradan çıkar.Malzemeleri EkleMalzemeleri hamurun üzerine yerleştirmeye başla. Pizzayı ızgaraya tekrar koy. Peynir eriyene ve malzemelerin iyice piştiğinden emin olana kadar pizza orada kalsın. Tabii hamurun altının fazla yanmaması gerekiyor O yüzden tabanın kıvamında pişmesi için 2-5 dakika yeterli olacaktır. Pizzayı fırından çıkar, üzerinde zeytinyağı gezdir ve parmesan peyniriyle süsle.Izgaran Yok Mu?O zaman farklı bir aletle bu işi becermeyi denemelisin. Fırın muhtemelen ızgara kadar ısınmıyordur. Pizza taşı yani orijinal ismiyle "pizza stone”u dene. Bu bahsedilen taş, kocaman bir fırının ısıyı dağıtışını ve hamuru kolayca gevrek hale getirişini taklit etmenin bir yolu aslında. Taşı soğuk fırının içine koy ve fırını 500°de ısıt; 30 dakika boyunca. Daha sonra hamurunu üzerindeki peynir eriyene kadar 10-14 dakika kadar pişir.