En sağlıklı sonbahar lezzetleri
.
Ayva
-C ve A vitaminleri, mineraller ve antioksidan bileşen içeriği yüksektir. -Bulantı gibi mide rahatsızlıkları ve ishal durumlarında da olumlu etkileri vardır.
Brokoli
-1 su bardağı pişmiş brokoli, yetişkinlerin günlük C vitamini gereksiniminin yarısını karşılar. -Toksinlerden arındırıcıdır. -Oldukça yüksek oranda K ve A vitamini içerir. Kalsiyum, magnezyum ve fosfor ise, içeriğindeki vitamin ve minerallerden yalnızca bazılarıdır. -Yapılan araştırmalar özellikle kolon ve akciğer kanserini önlemede etkili olduğunu gösteriyor.
İncir
-A, B, C vitaminlerini içermesinin yanı sıra; kalsiyum, demir, magnezyum ve fosfor açısından da iyi bir kaynaktır. -Hücre yenilenmesine yardımcı olur. -Lif oranı oldukça yüksektir, bu bağırsakların çalışmasında etkilidir.
Lahana-enginar-karnıbahar
-K,C ve A vitaminlerinin yanı sıra önemli bir(er) folat ve diyet posası kaynağıdırlar. -Fosfor, potasyum, magnezyum, B6 vitamini ve E vitamini yönünden de zengindirler. -Bağışıklık sistemini güçlendirirler.
Mandalina
-C vitamini açısından zengindir, kabuğu da yüksek oranda potasyum içerir. -Ayrıca A ve B grubu vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, demir, brom ve fosfor minerallerini içerir. -Bağışıklık sistemini güçlendirir, antioksidan özellik gösterir. -100 gramı yaklaşık 1 günlük C vitamini ihtiyacının %70 ini karşılar.
Pancar
-A,B,C vitaminlerinden çok zengindir. -Demir içeriği sayesinde kansızlığa karşı etkilidir. -Yüksek antioksidan özellik taşır, hastalıklara karşı koruyucudur