Güncelleme Tarihi:
Dünyada 'pekan' olarak bilinen bu bitki Amerika kökenlidir. Güçlü bir protein, yağ ve antioksidan kaynağı olan bu sert kabuklu yemişin üretimi ve kullanımı son yıllarda bir hayli arttı. Uzmanlar, bu yemişi beslenme listemize mutlaka eklememizi öneriyorlar.
En yüksek antioksidan!
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi pikan cevizi güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Bu besini diğer antioksidanlardan ayıran özellik ise şu; pikan cevizi ağaçta yetişen yemişler arasındaki en yüksek antioksidan oranına sahip besindir!
Pikan cevizi içeriğindeki antioksidanlar sayesinde sindirim sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor. Yine antioksidanların etkisi ile kanser ve enfeksiyon riskini azaltmada önemli bir rol oynuyor.
İçerinde folik asit, A, C ve E vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko gibi mineraller yer alıyor. B kompleks grubu vitaminlerinden B1, B2, B3, B5 ve B6 bakımından da bir hayli zengin olan pikan cevizi, iştahı da dengeliyor.
Özellikle içerdiği E vitamini sayesinde kalp krizi, felç gibi hastalıklara karşı koruyucu oluyor. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici ve diyabet riskini azaltıcı da bir etki gösteriyor.
Pikan cevizinin yapısındaki bazı bileşikler beyin hücrelerine koruyucu etki gösteriyor. Yapılan araştırmalar, beynin özellikle hafıza ve mekansal öğrenme gibi kritik bölgelerinde iyileştirici etkisi olduğunu söylüyor. Günde bir avuç tüketilen pikan cevizi, beyin gelişimine katkı sağlıyor, hafızayı güçlendiriyor.
Kaynak Fotoğraflar: Ingimage
Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Çikolatalı portakallı tart var! (Sponsorlu İçerik)