Kaynak fotoğraflar: Pexels, Pixabay Kahverengi pirinç, az porsiyonda tüketmeniz gereken ancak vücuda pek çok faydası bulunan bir karbonhidrat kaynağı. Magnezyum zengini olan kahverengi pirinç, kolesterolü ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı oluyor. Son birkaç yıldır 'süper besin' olarak adlandırılan kinoa, hem protein hem de karbonhisrat açısından zengin bir tahıl. Kinoada bulunan antioksidanlar, hücre hasarını ve yaşlanmayı önlüyor. Lif oranı en yüksek besinler arasında yer alan yulaf, antioksidan bakımından da zengin. Yulaf, kolesterolü azaltıyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor. Yüksek oranda karbonhidrat içeren patates, içinde az da olsa protein de bulunduruyor. Patatesi yağsız tüketmeye dikkat edin. Muz, süper bir enerji kaynağı olmasıyla biliniyor. Spordan önce yiyeceğiniz bir adet muz, antreman sırasındaki performasınızı yükseltiyor. Ayrıca muzdaki lif, sindirime de fayda sağlıyor. Nohut, en çok tercih edilen vegan protein kaynaklarından birisi. Önemli bir karbonhidrat kaynağı da olan nohut, kemik gelişimini destekliyor ve yaraların iyileşmesine yardımcı oluyor. Badem, kaju, ceviz gibi kuruyemişler, mükemmel birer ara öğün, enerji ve karbonhidrat kaynağıdır. İçerdikleri vitaminlerle de sağlık için bir hayli faydaları bulunuyor. Antioksidan ve lif zengini olan elmalar, en sağlıklı karbonhidratlardan biridir. Beyin sağlığını geliştiren elma, meme kanseriyle de mücadelede önemli bir rol oynuyor. Bu fasulye de tıpkı nohut gibi protein kaynağı vegan bir besin. Sağlıklı bir karbonhidrat kaynağı da olan böbrek fasulye, doğru porsiyonda tüketilince kilo kaybına yardımcı oluyor.