Muradiye Çorbası
Malzemeler: * 2 adet tavuk göğsü,* 2 adet kabak,* 2 adet havuç,* Yarım çay bardağı sıvı yağ veya 2 yemek kaşığı tereyağı,* 2,5 yemek kaşığı arpa şehriye,* 10 su bardağı sıcak su,* 1 tatlı kaşığı tuz.Terbiyesi İçin: * 10 yemek kaşığı yoğurt,* 3 yemek kaşığı un,Üzeri İçin: * 1 yemek kaşığı tereyağı,* 1 tutam kuru ada çayı ya da nane.Yapılışı: Kabakların, havuçların kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım.Tavuk göğüslerini minik minik küp şeklinde doğrayalım.Tencereye sıvı yağı, tavuk etlerini koyalım ve tavuk etlerinin rengi dönene kadar soteleyelim. İçine havuçları koyalım ve 5 dakika kavuralım. Sonra kabakları koyup, hafif kavuralım.Üzerine sıcak suyu, tuzu ilave edelim ve 10 dakika kadar pişirelim.Terbiyesi için; kaseye yoğurdu, unu koyalım ve iyice çırpalım.Kesilmemesi için içine çorbanın suyundan 3 yemek kaşığı kadar koyalım ve karıştıralım. Yavaş yavaş devamlı karıştırarak çorbanın içine ilave edelim. Daha sonra arpa şehriyeyi ilave edelim ve arpa şehriyeler şişene kadar pişirelim. Tavaya tereyağını koyalım ve eritip, içine naneyi koyalım ve 1-2 dakika kavuralım. Muradiye Çorbasının üzerine tereyağlı karışımı gezdirip, servis yapalım.