Balkabaklı cheesecake
Malzemeler• 2 dilim balkabağı• 1 su bardağı toz şeker• 3 adet yumurta• 2 çorba kaşığı süzme yoğurt• 1 paket labne peyniri• 3 çorba kaşığı un• 1 çay bardağı pudra şekeriHamur için• 1 paket bisküvi• 125 gr. Tereyağı• 1 su bardağı fındıkYapılışıHamur için: Bisküviyi elinizde ufalayıp, derin bir kaba alın.Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve un haline getirilmiş fındıkları ekleyip iyice yoğurun.Hamuru elinizle bastırarak, kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın.1 saat derin dondurucuda dinlendirin.Ayrı bir yerde balkabağını tozşekerle birlikte yumuşayana dek pişirin ve soğumaya bırakın.Yumurtaları çırpıp, yoğurt, peynir ve un ile karıştırın.Daha sonra pudra şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.Karışımı kek kalıbındaki hamurun üzerine yayın.Daha önceden ısıtmış olduğunuz 180 ºC fırında 40-45 dk. pişirin ve soğumaya bırakın.Bal kabağını püre haline getirip, kek kalıbındaki karışımın üzerine yayın.Bir gece derin dondurucuda dinlendirdikten sonra servis edin.