Tavuklu pide
Malzemeler4 adet hazır yufka 1 adet bütün tavuk 1 adet kuru soğan 4 adet yumurta 2 su bardağı sızma zeytinyağı Tuz, karabiberHazırlanışı Temizlenip, yıkanmış bütün tavuğu, içine bütün soğanı da ilave ettiğimiz suda haşlayalım. Ocaktan indirip, soğumasını bekleyip, elimizle parçalayarak etlerini ayıralım. Tuz ve karabiberi serpiştirelim. Yumurtaları çırpıp, tavuk etleriyle iyice karıştırıp bir kenara ayıralım. Fırına dayanıklı tepsinin altını iyice yağlayıp, bir yufkayı kenarları dışarıya taşacak biçimde yayalım.Üzerine yukarıda hazırladığımız tavuklu harcı serelim. Tekrar 3. yufkayı buruşturarak serip, yine sızma zeytinyağını dökelim. En üste 4. yufkayı serip, en alttaki yufkanın kenarlarını da üzerine toplayalım. Böreğimizin üzerine kalan zeytinyağını bolca aktaralım ve 175 derce fırında 35 dakika kadar, börek kızarıncaya dek pişirelim. Biraz ılınınca dilimleyip, servis tabağına alalım.