Şarküterili sandviçler (4-6 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakikaBekleme süresi: 30-45 dakikaPişirme süresi: 15-20 dakikaDomatesli sandviç ekmeği:5 ölçü/ 500 g un1 paket/ 40 g yaş maya2X 1/3 ölçü/100 g toz şeker1 yemek kaşığı/ 24 g tuz1 ölçü+ 2 X ölçü/ 250 ml su100 g yumuşak margarin veya tereyağı½ ölçü 75 ml domates püresiHazırlanışı: Un elenerek havuz yapılır, onaya yaş maya ve az ılık su ilave edilir. Maya elle ezilir, tuz ile direk temas etmemesi için üzerine bir parça un serpilir. Tuz mayaya direk katılırsa hamur çürür ve kabarmaz.Yumuşak yağ, su, toz şeker, tuz ilave edilir, hamur yapılır. Hamurun ortası açılarak domates püresi ilave edilir ve tekrar yoğrulur. Hafifçe yağlanmış veya pişirme kağıdı kaplanmış fırın tepsisine hamurlar ceviz büyüklüğünde toplar yapılarak dizilir. Üzerleri temiz bir mutfak havlusu ile örtülerek, sıcak bir yerde 30 - 45 dakika, ekmekler şişene kadar bekletilir. Ekmeklerin üzerine parlak olmaları için yumurta sarısı, doğal ve mat olmaları için su sürülür. Ekmeklere susam, çörek otu, haşhaş tohumu, keten tohumu, vs. serpilir. 190- 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.Şefin önerisi: Sandviç ekmeklerine zeytin ezmesi, köri, pul biber, maydanoz, vs. katılarak, çocuklara olduğu kadar büyüklere de değişik sandviçler hazırlanabilir.