Ülkemizde bolca bulunan ve sofralarımızın baş tacı balık türlerini merak ediyor musunuz? İşte ekim ayında tercih edebileceğimiz balık türleri... Türkiye kıyılarında Karadeniz, Marmara ve Akdeniz’de bulunur. Her mevsimde, özellikle de mayıs ortalarından kasım sonuna kadar avlanır. En lezzetli lüfer İstanbul Boğazı’ndan çıkar. Lüferin Ağustos-Kasım ayları arasında yenmesi tavsiye edilir. Balık Bayatsa… Dikkat! Yerli bir balık türüdür. Ekim ayında sıklıkla tercih edebiliriz. Eti çok lezzetli olan izmarit balığı, vitamin ve mineral açısından zengin bir balıktır. İçerisinde A, B1, B2, D ve E vitaminlerinin yanı sıra çinko, iyot, kalsiyum ve bolca fosfor bulunur. Lezzeti kadar pembe rengiyle görünümü de güzel olan bir balıktır. Bütün bölgelerde çıkmasına rağmen, Ege mercanı daha bir lezzetlidir. Palamut balığı Protein ile D vitamini yönünden zengindir. En Lezzetli palamutlar eylül sonunda avlanan palamut balıklarıdır. Önemli bir protein kaynağıdır. Eti lezzetli bir balıktır. Uskumru et ve balık cinsi tüm gıdalar gibi protein deposudur.