Domatesli ve mantarlı tavuk
Malzemeler 3 yemek kaşığı zeytinyağı2 kg tavukgöğsü, doğranmış2 soğan, doğranmışYarım kg mantar, dilimlenmiş2 diş sarımsak, doğranmış1 yemek kaşığı un 1 bardak beyaz şarap2 domates, doğranmış2 yemek kaşığı salça1/2 çay kaşığı kekik1 dal defneyaprağı1 yemek kaşığı maydanoz, doğranmışTuz ve karabiber1 çay kaşığı pul biberHazırlanışıBüyükçe bir tencerede (tercihen güveç) zeytinyağı kızdırılır ve tavuklar kahverengi oluncaya kadar sotelenir. Daha sonra bir tabağa alınan tavuklar tuz, karabiber ve pul biber ile terbiyelenir. İkinci aşamada tencerede soğan ve mantar kahverengi oluncaya kadar pişirilir, üzerine sarımsak ve un eklenerek yarım dakika daha kavrulduktan sonra şarap eklenir. Karışımın içine önce tavuklar, daha sonra da domates, salça, defneyaprağı ve kekik katılır. Güveç, üzeri kapalı bir şekilde fırında 30 dakika pişirilir. Daha sonra kapağı açılarak, sosun daha da katılaşması için, 20 dakika daha pişirilir. Servis edilmeden önce içindeki defneyaprağı alınır, üzerine maydanoz serpilir ve servis edilir.