Güncelleme Tarihi:
Sıcak, dondurucunuzun hiç istemediği bir şeydir. Dondurucunuzu mümkün olduğunca en düşük ayara getirin. Ve kapağını açmadan önce hızlı bir şekilde düşünerek ne alacağınıza hemen karar verin zaten yerlerini biliyorsunuz. Sonra da hemen kapıyı kapatın. Çünkü dondurucunuzu çok sık açıp kapatırsanız ısınır. Bu da içindekilere zarar verir.
Dondurucunuzu ne çok dolu ne de çok boş tutun. Ortasını iyi ayarlamalısınız. Çünkü dondurucunuz çok boşsa, tüm yiyeceklerinizi donmuş halde tutmak için daha çok çalışması gerekir, çok doluysa da hava dolaşımı engeller, bu da tüm yiyeceklerinizin donmasını zorlaştırır.
Fairy Türkiye’deki 10. yılında, Gıda Kurtarma Derneği iş birliğiyle çok anlamlı bir projeye, Boşa Harcama projesine imza atıyor. Gıda Kurtarma Derneği yıllardır sürdürdüğü gıda kurtarma projeleri ile hali hazırda 330 bin aileye gıda yardımı yapıyor, Fairy ve Boşa Harcama projesi sayesinde gıda yardımı yapacakları aile sayısı 660 bine çıkaracak! (Sponsorlu içerik)
Kalan yiyecekleri buzluğa koymak istediğimizde genelde iki hata yaparız. Dondurucu yanmasını önlemek için fermuarlı torbalarımızdaki tüm havayı almayız ya da dondurucu yanmasına neden olacak şekilde kaplarınızı çok fazla doldururuz. Bundan kaçınmalıyız.
Çilek, hamburger ve kurabiye gibi küçük besinleri fırın tepsisine yerleştirerek dondurun. Sonra da fermuarlı bir torbaya koyun. Bu sayede birbirlerine yapışmasını önlemiş olursunuz.
Dondurmak yiyecekleri korurken, tazeliğini geri getirmez. Yemeğinizi dondurucuya bozulmadan hemen önce mi koyuyorsunuz? Bu yanlıştır. Marketten aldığınız bir yiyeceği hemen buzluğa koyun.
Elektrik kesildiğinde, yiyeceğin mümkün olduğu kadar dondurulmuş şekilde kalması için dondurucuyu kapalı tutun.
Kaynak Fotoğraflar: Ingimage, iStock, Pexels