Doğadan gelen şifalı çay tarifleri
.
Soğuk algınlığı çayı “1”
Malzemeler:Tüm kök bitkilerden 3 adet olmak üzere, tarçın, zencefil, havlıcan, zerdeçal, karanfil, muskat, yenibahar, tane beyaz karabiber, tane kızamık şekeri.Yapılışı ve kullanım şekli:Tüm malzemeler temiz gazlı bezin içerisine konulur ve düğümlenir.2 litre suda 15 dakika kaynatılır, suyundan içilir. Balla tatlandırılabilir. Günde 3 bardak içilebilir.Faydaları:* Havlıcan: Vücuda kuvvet verir, balgam söktürür, öksürük ve bronşite faydalıdır.* Zerdeçal: Balgam söktürür, öksürük ve bronşite iyi gelir.* Karanfil: Ağrı kesicidir, mikropları öldürür, hazmı kolaylaştırır.* Muskat sindirimi kolaylaştırır, uyku düzensizliğini giderir.* Karabiber, protein, fosfor, kalsiyum ve A vitamini içerir.
Soğuk algınlığı çayı “2”
Malzemeler:1 tutam kekik yaprağı,1 tutam ebegümeci kökü,1 tutam nane,1 tutam kuşburnu.Yapılışı ve kullanım şekli:Tüm malzemeler çay gibi demlenir, 5 dakika bekletilir. Her gün taze olarak 2 fincan içilir.Faydaları:* Kekik Yaprağı: Antibiyotik etkisi vardır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, soğuk algınlığında etkilidir.* Ebegümeci: İltihabıkurutur, göğsü yumuşatır, bronşite ve öksürüğe iyi gelir.
Toksin atıcı çay
Malzemeler:1 kg ayva,1 demet maydanoz,1 tutam yeşil çay,5 limon,1 tutam nane.Yapılışı ve kullanım şekli:Ayvalar rendelenir ve süzülür. Yeşil çay demlenir, limon yapraklarıyla servis yapılır. Her gün 1 su bardağı içilir.Faydaları:* Ayva: Akciğerlere faydalıdır, mideyi kuvvetlendirir.* Maydanoz: İdrar söktürür, vücudu terletir.* Yeşil çay: Toksinleri atar.