Soğuk algınlığı çayı “1”
Malzemeler:Tüm kök bitkilerden 3 adet olmak üzere, tarçın, zencefil, havlıcan, zerdeçal, karanfil, muskat, yenibahar, tane beyaz karabiber, tane kızamık şekeri.Yapılışı ve kullanım şekli:Tüm malzemeler temiz gazlı bezin içerisine konulur ve düğümlenir.2 litre suda 15 dakika kaynatılır, suyundan içilir. Balla tatlandırılabilir. Günde 3 bardak içilebilir.Faydaları:* Havlıcan: Vücuda kuvvet verir, balgam söktürür, öksürük ve bronşite faydalıdır.* Zerdeçal: Balgam söktürür, öksürük ve bronşite iyi gelir.* Karanfil: Ağrı kesicidir, mikropları öldürür, hazmı kolaylaştırır.* Muskat sindirimi kolaylaştırır, uyku düzensizliğini giderir.* Karabiber, protein, fosfor, kalsiyum ve A vitamini içerir.