Diyet Yaparken Acıkanlara Özel Öneriler
.
Fazla kilolarınızdan şikayetçi misiniz? Bir hevesle diyete başlayıp fazlalıklardan kurtulmayı hedeflediniz ama şimdi daha mı çok acıkıyorsunuz? O halde bu yazı tam sizin için…Kaynak Fotoğraflar: Pixabay
Diyet yaparken kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği şeklinde olan ana öğünler tok kalma süresini artırma ve vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini karşılaması için gereklidir. Öğün aralarındaki sürenin uzun olması ise acıkmanıza ve en sonunda dayanamayıp diyeti bozmanıza neden olabilir. Bu durumu engellemek için yapacağınız küçük ara öğünler imdadınıza yetişebilir.
Diyet Yaparken Ara Öğün Seçenekleri
Türk Kahvesi ve Kuru Yemiş:Son ana öğünden 2 saat sonra yapılan sade Türk kahvesi ve bir avuç kuru yemiş şeklindeki bir ara öğün acıkmanızı önleyecek, metabolizmanızı hızlandıracaktır.
Otlu Cacık:
Sulandırdığınız 1-2 kaşık light yoğurda salatalık, dereotu, maydanoz, taze nane, kuru nane, pulbiber ekleyerek oluşturduğunuz cacık tokluk sürenizin uzamasına ve metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur.
Bitki Çayı:
Diyet yaparken metabolizmayı hızlandıran, ödemi atan ya da bağırsakları rahatlatan bitki çayları ara öğünlerde tercih edilebilir. Bu şekilde sıvı alımınızı da artırmış olursunuz.
Kıtır Sebze Tabağı:
Gün içinde sürekli mideniz kazınıyorsa imdadınıza yetişebilecek en masum ara öğünler sebzeler. Salatalık, havuç, kırmızı kapya biber, sarı biber gibi yemesi zevkli kıtır sebzeleri jülyen doğrayıp kendinize sebze tabağı oluşturabilirsiniz.