Çilekle Yapılabilecek En Lezzetli Tarifler
.
Çilekli Tart
Sunumuyla görsel bir şölen yaratan çilekli tart, filtre kahvenin yanına çok yakışıyor... 8 KişilikHazırlama süresi : 40 – 45 dakika Pişirme süresi : 30 dakika70 gr toz badem155 gr tereyağı50 gr şeker2 adet yumurta150 gr pasta kreması65 gr pudra şekeri185 gr un80 ml kremaSüslemek için350 gr çilek50 ml sıcak jöleKaynak Fotoğraflar: Google Yeniden Kullanım
Hazırlanışı
Tartın hamuru için tereyağının ve toz bademin yarısını, şekeri, 1 adet yumurtayı ve unu büyük bir kapta karıştırın. Kıvama geldikten sonra karışımı buzdolabında sertleşene kadar bekletin. Ardından dinlenmiş hamuru yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Toz bademin ve tereyağın diğer kalan yarısını, pudra şekeri, 1 adet yumurta ve pasta kreması ile hazırladığınız dolguyu, hamurun üstüne sürdükten sonra hamuru önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bıraktığınız tart hamurunu, krema ile doldurarak süslemeye hazır hale getirin. Çilekleri tartın üzerine yerleştirip üzerine sıcak jöleyi dökün. Çilekli tartınızı krem şantiyle süsleyip servis yapabilirsiniz.
Çilekli Puflar
Leziz mi leziz görünen bu mini atıştırmalıklar,beş çayı için mükemmel bir tat yaratıyor. 6 KişilikHazırlama Süresi : 35 dakikaPişirme Süresi : 30 dakika2 adet yumurta5 yemek kaşığı toz şeker1 su bardağı süt1 çay bardağı su150 gr margarin1 paket vanilyaYarım paket yaş mayaAldığı kadar un300 ml krema150 gr çilek dilimleriÇilek reçeliÜzeri içinPudra şekeri
Geniş bir kaba sütü dökün. İçine yaş mayayı, şekeri ve suyu ekleyin. Maya ve şeker eriyene kadar karışştırın. Daha sonra içine yumurtaları, margarini ve vanilyayı ekleyin. Bir yandan da unu azar azar ekleyip yoğurun. Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerini bir bezle örterek mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurları önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra bir soğumaya bırakın. Soğuyan pufları enlemesine ortadan ikiye kesin ve alt parçaya çilek reçeli sürün. Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve sıkma torbasına doldurarak reçelli parçaların üzerine sıkın. Çilek dilimlerini yerleştirip diğer parçaları üzerlerine kapatın. Çilekli pufların üzerlerine kapatın. Çileklşi pufların üzerine pudra şekeri serpmeyi ihmal etmeyin.
Çilekli Parfe
Mevsimin en tatlı meyvesi çilek, parfe gibi tatlılar ile lezzetini ikiye katlıyor. 4 KişilikHazırlama Süresi : 20 dakika20 gr çilek2 paket krem şanti1,5 çay bardağı süt3 adet yumurta5 yemek kaşığı toz kaşığıÜzeri için150 gr çilek2 yemek kaşığı eritilmiş beyaz çikolata
Çilekleri yıkayıp mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Krem şantiyi, süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabında bekletin. Yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Bunu buzdolabında beklettiğiniz krem şantiye ekleyip tekrar çırpın. Son olarak çilek püresini de bu karışıma ekleyin ve yine iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı silikon bir kalıba aktarıp derin dondurucuda 1 gece bekletin. Üzerine çilekleri dizin ve eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyin.
Çilekli Pasta
Hafif tadı, gözü okşayan görüntüsü ile kim çilekli pastaya “Hayır” diyebilir ki? 4 KişiikHazırlama süresi : 35 – 40 dakikaPişirme süresi : 15 dakika25 gr badem ezmesi90 gr şeker1 adet büyük boy yumurta45 gr un15 gr tereyağı65 gr yoğurt125 ml krema25 gr frambuaz püresi50 ml su300 gr taze çilek150 gr donmuş frambuazSıcak jöle,
Öncelikle pasta tabanı için badem ezmesini, 35 gr şekeri ve yumurtayı köpürene kadar iyice karıştırın. Ardından unu ve tereyağı da karışıma ekleyin. Karışımı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Şerbet için ise suyun içine 35 gr şekeri ilave edip kaynatın. Bu arada frambuaz püresini de içine katın. Yoğurt mus için 20 gr şeker katılmış yoğurdun yarısını ısıtın. Ardından hazırladığınız şerbeti, kremayı ve yoğurdu birlikte çırpın. Pastanın ilk katına bu karışımı sürün ve üstünü çilekle kaplayın. Pastanın hafif ıslatılmış (kahveyle, sütle veya meyve suyuyla) katını diğerinin üzerine kapatın. Pastanın dışını kalan karışımla ve çileklerle kapladıktan sonra donmuş frambuazlarla ve sıcak jöleyle süslemeyi ihmal etmeyin.
Çilekle Panna Cotta
Sıcak günlerde içinizi serinletecek güzel bir alternatif. Tadı da enfes... 2 KişilikHazırlama süresi : 30 dakikaPişirme süresi : 5 dakika200 ml krema45 gr toz şeker1 paket vanilya3 gr yaprak jelatin veya 1 tatlı kaşığı toz jelatin100 gr yoğurtÜzeri için100 gr çilek püresi30 gr toz şeker1 tatlı kaşığı toz jelatin. Süslemek içinRendelenmiş çikolataÇilek dilimleriNane yaprağı
Kremayı, vanilyayı ve şekeri sos tenceresinde kaynamaya bırakın. Toz jelatinin üzerine ıslanacak kadar soğuk su ekleyin. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alıp içine jelatini atın ve jelatin eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra karışımı geniş bir kaseye alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yoğurdu oda sıcaklığına gelen karışıma ekleyin, iyice karıştırın.Karışımı bardakların yarısını geçecek kadar paylaştırın ve buzdolabına koyup donmalarını sağlayın. Bu sırada da 30 gr şekeri, çilek püresi ile birlikte ısıtın. 1 tatlı kaşığı toz jelatinin üzerine soğuk su dökün. Eriyen jelatini sıcak püreye ekleyip karıştırın ve daha sonra soğumaya bırakın. Soğuyan çilekli karışımı panna cotta’ ların üzerine paylaştırın ve tekrar donuncaya kadar buzdolabında bekletin. Rendelenmiş çikolata, nane yaprağı ve çileklerle süsleyerek panna cotta’ larınızı servis yapabilirsiniz.