Güncelleme Tarihi:
Kaynak: Alamy, Hürriyet
Diyet un, süt, yumurta, chia tohumu ve muzu karıştırıp tavaya dökün ve altını üstünü güzelce pişirin. Kahvaltılar için ideal bir lezzet...
Chia’lı Dondurma
Biraz nar tanesi, chia tohumu, bir bardak süt, bir kaşık süzme yoğurt ve bir kaşık bal ile hazırlanan puding için bir kapta yoğurt ve balı karıştırdıktan sonra üzerine süt ilave edin. Karışımı bir kavanoza alarak üzerine chia tohumu ekleyin. Bir gece buzdolabında bekletilen puding ertesi gün servise hazır hale geliyor.
Yulaf ezmesi, ceviz, Hindistan cevizi, chia tohumu ve kakao ile hazırlanan chia tohumlu topları yuvarlayarak 20 dakika kadar fırında pişirmeniz yeterli oluyor. Enerji veren bu topları tatlı isteğinizi hafifletmek için deneyebilirsiniz.
Hindistan cevizi, yulaf ezmesi, ceviz, keten tohumu ve susamı bir kapta karıştırarak üzerine muz dilimleri ve ayçiçeği yağını ekleyerek karıştırmaya devam edin ve karışımı tepsiye yayıp 2-3 parmak genişliğinde dikdörtgen parçalara bölün. Sonrasında fırında 200 derecede 20 dakika pişireceğiniz barları afiyetle yiyebilirsiniz.
Ananas, muz, rendelenmiş Hindistan cevizi, biraz chia tohumu ve sütü bir blender yardımı ile kremsi bir yapı alana kadar karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz. Yaz aylarında tatlı ihtiyacınızı gideren bu smoothie sağlıklı bir seçenek.
Süzme yoğurt ve rende Hindistan cevizini bir kapta karıştırın. Chia tohumlarını kapların dibine eşit miktarda yerleştirerek üzerine karışımı ilave edin ve çilekleri en üste koyarak bir saat buzdolabında bekletin ve sonra afiyetle tüketin.
Muz, bal, badem sütü ve chia tohumu ile yapılan bu tatlı için chia tohumu ve sütü bir kap içinde bekleterek jel gibi yapı elde edin. Ardından karışımı muz ve bal ile iyice karıştırın. Üzerine Hindistan cevizi ekleyerek servise hazırlayın.
Yulaf ezmesi, muz, tarçın, kabartma tozu, fıstık ezmesi ve chia tohumu ile harika bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Yulafı ezerek içine muz dilimleri ve fıstık ezmesini ilave edin. Chia tohumu, kabartma tozu ve tarçını da kaba ilave ederek karıştırmaya devam edin. Küçük parçalar haline getirdiğiniz hamur toplarını 170 derece fırında 15 dakika pişirin ve kurabiyelerinizi afiyetle yiyin.
Chia tohumu, yulaf, süt, kivi, bal ve tarçın ile hazırlanan bu puding için süt ve chia tohumunu bir kapta bekletin ve jel kıvamına gelmesini sağlayın. Yulaf, tarçın ve biraz sütü bir tencerede 5 dakika pişirin ve karışıma bal ekleyerek chia tohumlu karışımların üzerine ekleyin. Dilerseniz puding üzerine ekstra kivi ilave ederek servis yapabilirsiniz.