Buzdolabına koyulmaması gereken besinlerdendir. Buzdolabı sıcaklığında domates yapısı yumuşar, iç yapısı bozulur ve tadı değişir. Buzdolabı sıcaklığı olan 4 derecede muhafaza edilmesi durumunda kavunun tadı kaybolmaya başlar. Belli süre sonrasında katılaşma özelliğine sahiptir. Renginde koyulaşma meydana gelebilir.Buzdolabında saklanması uygun değildir. Buzdolabına koyulan çikolatanın belli süre sonrasında üzerinde beyazlaşma meydana gelebilir. Son Kullanma Tarihini Bilmediğiniz Eşyalar Kahve de tıpkı çikolata gibi, bit süre buzdolabında kaldıktan sonra üzerinde beyazlaşma meydana gelmeye başlar.Bu yüzden kahveyi kuru ve serin yerde saklamak gerekiyor. Uzun süre buzdolabında saklanan şekerde veya unda yapısal bozukluklar görülebilir. Bu da besin değerinde kayıplara sebep olabileceğinden buzdolabında saklanması uygun değildir. Sıcak yemekleri buzdolabında muhafaza etmek hem buzdolabının mekanizmasına zarar verir hem de bakteri oluşumuna sebebiyet verir. Patatesde ise soğuk ortamda şekerleşme meydana gelir. Hatta uzun süre durduğu taktirde bir şekerden daha tatlı hale geldiği de görülmüştür. Bu nedenle buzdolabında saklamamak gerekir. Ekmek buzdolabında erkenden bozulur ve tadı değişir. Eğer uzun süre depolamak istiyorsanız buzlukta dondurabilirsiniz. Fakat mümkün olduğunca ağzı kapalı buzdolabına koymadan muhafaza etmeniz gerekir. Tropik meyveleri buzdolabına koymak erkenden çürümesine neden olur. Buzdolabına koymak erkenden bozulmasına sebep olur. Avokado buzdolabında muhafaza edildiği takdirde erkenden çürümeye başladığı gözlemlenmiştir. Buzdolabına koymak yerine dışarda muhafaza edilmelidir. Buzdolabında saklanmaya çalışan soğan ve sarımsak sertleşebilir ve yapısı bozulabilir.Soğan ve sarımsağı bir torba içinde kuru serin yerlerde saklamak doğru olacaktır. Buzdolabına koyulan balın yapısında bir bozulma olmasa da şeklinin bozulduğu gözlemlenir. Kristalleşen bal besin kaybına uğramaz Bozulmayan bir gıda olan balı buzdolabında saklamaya gerek yoktur. Buzdolabında saklamak daha erken çürümesine neden olabilir.