Bu Besinlerle Göbek Yağlarınızı Eritin!
.
Yazın fazla kilolalardan kurtulmanın yollarından biri de metabolizmanızı hızlandırmaktan geçiyor. Hızlı metabolizma zayıf kalmanın anahtarı gibi görülürken, yapılan çalışmalar bazı besinlerin metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğunu ortaya koyuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Neşe Ceylan, metabolizmayı hızlandıran besinleri anlatırken kilo vermeye giden yolda bazı ipuçları verdi.İşte metabolizmanızı hızlandıracak besinler
Kaynak Fotoğraflar: Google Ücretsiz, Ingimage
Yeşil çay:
•Yeşil çay metabolizmayı hızlandırdığı düşünülen epigallokateşingallat polifenolünü içeriyor. •Bu bileşik, tok hissetmemizi sağlayan hormonun artışından da sorumlu. •Yüksek kafein içeriği ile birlikte günde 2-3 fincan tüketerek vücudun daha fazla çalışmasına yardımcı oluyor.•Fazla kalori yakımına yardımcı oluyor.
Süt:
•Vücudumuzun protein, yağ ve karbonhidratı yeterli dozda içeren en değerli besin kaynaklarından biri olan sütün;•İçeriğindeki kalsiyum sayesinde özellikle göbek bölgesindeki yağlanmayı azalttığına dair olumlu çalışmalar vardır. •Süt ve süt ürünleri ile yumurta, balık ve tavuk proteinden zengin gıdalar olarak uzun süre tok tutuyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor.
Karabiber:
•Karabiber metabolizmayı hızlandıran alkoloidpiperin adında bir bileşik içeriyor.•Özellikle yemeklerle birlikte öğütülerek tüketilen karabiber metabolizmanın hızlandırılmasına yardımcı oluyor.•Tuzla birlikte alınan sodyum miktarının azaltılmasına katkıda bulunuyor.
Sirke:
•Sirke ilave edilen yemekler vücutta karbonhidratların emilimini yavaşlatarak kan şekerinin ani dalgalanmalarının önlenmesine yardımcı oluyor.•Besinlerin mideye geçişini yavaşlatarak uzun süre tok kalmayı sağlıyor.
Chia tohumu tok tutuyor
•Yüksek miktarda beta-glukan lifi ve iyi bir bitkisel protein içeriği sayesinde kahvaltıda tüketeceğiniz yulaf, aynı zamanda uzun süre tok ve zinde kalmanıza yardımcı oluyor.•Kuru meyveler ile tatlandırıp süt ile tüketebilirsiniz.•Pek çok kişinin ismini duymadığı chia tohumu ise, sütten daha fazla kalsiyum, somondan daha fazla omega 3, yeşil çaydan daha fazla antioksidan içeren nane ailesinden bir bitkinin tohumudur. •Tok tutma özelliğine de sahiptır. •Günlük beslenmenin bir parçası haline getirerek günde bir iki yemek kaşığı kullanabilirsiniz.