Brownie Hakkında Bilinmedikleriniz
.
İlki; brownie aslında "tatlı" bir hatanın ürünü
İlk söylenti bir aşçılık hatası olduğu. Evinde kurabiye yapmaya çalışan bir ev hanımının karbonatı tarife eklemeyi unutmasıyla başlıyor her şey. Bu teoriye göre fırından çıkan karbonatsız kurabiyeler, yiyenler tarafından çok seviliyor ve yapılmaya devam ediliyor.
İkincisi; Palmer Hotel'in pasta şefi doğaçlıyor.
Palmer House Hotel'in sahibinin eşi Bertha Palmer bir gün pasta şefinden otelde öğlenleri buluşan kadınlar için bir tatlı istiyor. Kurabiyeden farklı fakat onun gibi pratik ve çantada taşıması kolay, kutulanabilir bir tatlı. Sonuç olarak Palmer House brownie ortaya çıkıyor.
İlk brownie çikolatasızmış!
Günümüzde brownie denince ilk akla gelen bol çikolatalı zengin lezzeti olan biraz da yapışkan bir yapıdır. Peki ilk brownie'nin içinde hiç çikolata olmadığını biliyor muydunuz? Kısaca tereyağı, yumurta, şeker ve unun basit bir karışımıydı. Ve buna brownie değil ''blondie'' diyorlardı. İlk blondie tarifi 1893 yılında Fannie Farmer tarafından yazılan "Boston Cooking-School Cook Book" adlı kitapta yayınlandı. 1905'de ise tarif çikolatalı olarak modifiye edildi. Ve o günden beri brownie çok daha popüler oldu.
Cakey dedikleri kabarık ve kekimsi
Cakey brownie'nin fudgy dedikleri çeşitten içerik olarak tek farkı içinde kabartma tozu olması. Kabartma tozu dolayısıyla kabarık ve her evde yapılan klasik keklere çok benziyor.
Brownie servis şekilleriyle de olay olmuş bir tatlı
Yanında dondurmayla servis edilen haline "Brownie â la mode" deniyor. Sıcak brownie yanında ya da üstünde dondurmayla servis ediliyor. Üstüne çikolata sosu veya pudra şekeri dökülerek servis edilen şekilleri de mevcut. Her hali güzel olur.