8.ZENCEFİL ÇAYI
Zencefil, antibakteriyel ve anti-inflamatuar etkilere sahip, boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olan bir baharattır.Bir çalışmada, zencefil ekstraktı, bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlu insanlardaki boğaz sürüntülerine uygulandığında, hastalıktan sorumlu bakterilerin bir kısmının öldürülmesine yardımcı olduğu bulunmuştur.Zencefil çayınızı kendiniz yapabilirsiniz.Malzemeler:-Zencefil kökü.-1 litre su.-1 çorba kaşığı (15 ml) bal veya tercih edilen tatlandırıcı.-Sıkılmış limon suyuTarif:-Zencefil kökünü soyun, rendeleyin ve küçük bir kaba koyun.-Büyük bir tencerede su kaynatın, ardından ocağın altını kapatın.-Tencereye 1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefili koyun ve kapakla örtün. 10 dakika kadar bekletin.Tatlandırıcı ve limon suyu ilave edin sonra karıştırın.Bu çay, gerektiğinde tekrar ısıtılabilir veya soğuk servis edilebilir.Zencefil çayı, enfeksiyonla mücadeleye yardımcı olabilir, iltihaplanmayı azaltabilir ve boğaz ağrısını hafifletebilir.