Bakliyat Türlüsü Tarifi
MalzemelerYarım su bardağı nohut (haşlanmış)Yarım su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)Yarım su bardağı börülce (haşlanmış)Yarım su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)1 soğan2 domates2 diş sarımsakYarım çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçasıSıcak suTuzKarabiberKıyılmış maydanozHazırlanışıSoğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş domates, sarımsak ve salçaları ekleyerek birkaç dakika yüksek ateşte pişirin. Haşlanmış mercimek, börülce, nohut ve fasulyeleri ekleyip 2 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 25-30 dakika pişirip servis tabağına alın. Maydanoz ile süsleyerek sıcak ya da ılık servis yapın.