Birbirinden Güzel Çilekli Tatlı Tarifleri
.
Yaz aylarının iyice kendini hissetirmeye başladığı bugünlerde çilek raflardaki yerini aldı bile. İşte sizler için hazırladığımız birbirinden leziz 7 çilekli tarif...Kaynak Fotoğraflar: Pixabay, İngimage, Alamy
Çilekli İrmik Tatlısı
Malzemeler-500 ml süt-1 su bardağı toz şeker-9 yemek kaşığı (silme) irmik-1 yemek kaşığı tereyağı-1 paket vanilya-1 yemek kaşığı hindistan ceviziÇilekli harcı için:-10 - 12 adet çilek-1 yemek kaşığı toz şekerHazırlanışı:-Öncelikle çileklerin saplarını çıkartadan ortaya ikiye bölün.-Sonrasında blenderın içine atarak üzerine toz şeker ilave edin.-Püre haline gelene kadar karıştırmaya devam edin.-Sütünüzü derin bir tencereye dökün. -Daha sonra içerisine irmiği ilave ederek kısık ateşte karıştırmaya başlayın.Kıvamı tutuncaya dek devam edin.-Kıvamı yoğunlaşmaya başladığı zaman içerisine vanilyayı da ekleyerek ocaktan alabilirsiniz.-Sıcak haldeyken içine margarini ekleyin. Bu sayede muhallebinin sıcaklıkta erimesini sağlayın.-Hazırladığınız çilek püresine Hindistan cevizini ilave ederek karıştırın.-Servis kaselerine pay edin ve buzdolabıns koyarak soğumaya bırakın.-Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz!Kaynak: Yemek.com
Çilekli Krep Tarifi
Krep için-3 yumurta-1 su bardağı süt-1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı-1 tatlı kaşığı vanilya esansı-2 yemek kaşığı pudra şekeri-1 su bardağı unKreması için-200 ml krema-4 yemek kaşığı pudra şekeriArası ve üzeri için-Çilek-Pudra şekerHazırlanışı:-Krep için, yumurtalar, süt, eritilmiş tereyağı ve vanilya esansını geniş bir kasede çırpın. -Pudra şekeri ve unu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edecek şekilde bir spatula yardımıyla karıştırın. -Hafif yağladığınız bir tavaya harçtan bir kepçe kadar yayın. -Tüm harç bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. -Kreması için krema ve pudra şekerini geniş bir karıştırma kabına alın. -Krema hafif katılaşıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın. -Kremayı pişen kreplerin arasına sürün. -Üzerine çilek dilimleri yerleştirip üçgen elde edecek şekilde kapatın. -Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.Kaynak:Lezzet.com Brokoliyle Yapılan Şahane 5 Yemek Tarifi
Çilekli Magnolia
Malzemeler: -Burçak bisküvi-Fındık (ezilmiş)-ÇilekMuhallebisi için malzemeler:-1 litre süt-3 kaşık nişasta-1 kaşık un-1 bardak şeker-1 yumurta sarısı-Krema-VanilyaHazırlanışı:-Öncelikle muhallebi yapımından başlıyoruz. -Krema dışındaki tüm malzemeleri derin bir tencerenin içine koyun ve tel çırpıcı ile çırparken pişirin. -Muhallebi kıvamına geldiği zaman ocağın altını kapatın ve kremayı ekleyin pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.-Bisküvilerinizi blendırdan geçirip toz haline getirin. -Tatlı kaselerinizin içine bir kaşık muhallebi koyup üzerine toz bisküvilerinizi koyun. -Araya dilimlediğiniz çileklerden bir iki tane atarak kaseyi dolduruncaya kadar bu ileme devam edin. -En üstüne yine çilek dilimleri koyabilirsiniz.Kaynak : Milliyet
Muhallebili Milföy Pastası
Malzemeler:-6 adet milföy Kreması için:-3 su bardağı süt -1 çay bardağı toz şeker -1 adet yumurta sarısı -2 yemek kaşığı un -2 yemek kaşığı nişasta -1 paket vanilya -1 yemek kaşığı tereyağı İç malzeme olarak -Çilek Üzeri için -Pudra şekeriHazırlanışı:-Milföyü dondurucudan çıkarın ve biraz yumuşamasını bekleyin.-2 adet milföyü yan yana koyarak çok az un serperek merdane yardımıyla biraz açın.-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve milföylerin üzerine çok kabarmamaları için bıçak ile bir kaç yerden kesikler atın.-Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.-Fırından çıkarınca soğumaya bırakın.Kreması için:-Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencereye ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. -Ateşten alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırın ve çırpın. -Kremayı ılınmaya bırakın.-Milföyleri boylamasına 2' ye kesin.-Servis tabağına 1. parçayı alın ve üzerine yeteri kadar krema sürüp dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. Çilekleri biraz dışarı doğru sıralarsanız görüntü daha hoş oluyor.-2. parçayı üzerine kapatın ve yine krema sürüp çilek dilimlerini sırlayın. Milföy bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.-En üstteki milföyün üzerine krema sürmeyin. Üzerine pudra şekeri serpip hemen servis ediniz. Afiyet olsun!Kaynak: Hürriyet Aile Soğuk Havalarda İçinizi Isıtacak Tatlılar
Çilekli Pankek
Malzemeler: -1 su bardağı süt-2 tane yumurta-1 paket kabartma tozu-1 paket vanilya-Yarım çay bardağı şeker-1, 5 su bardağı unPişirirken:-Sıvı yağİçine;-Muz ve çilekHazırlanışı:-Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. -Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek çırpılır. -Bir tavaya azıcık yağ dökülür ve hamurdan ufak parça bir şey yardımıyla döküp pişiriyoruz. -Olan pankekimizin üstüne muz ve çilek konulur. Servis edilir. Afiyet olsun!Kaynak Fotoğraflar: Nefisyemektarifleri.com