Ispanaklı Antep Fıstıklı Tatlı:
Malzemeler: • 200 gram yağ• 200 gram antep fıstığı• 1 çay bardağı sıvı yağı• 2 yumurta• 1 çay bardağı şeker• 1 paket vanilya• 1 çay kaşığı karbonat • 1 demet ıspanak• 1 su bardağı çekilmiş ceviz• 1 fincan irmik• Aldığı kadar un• 4 su bardağı şeker• 3. 5 su bardağı suYapılışı: Yemyeşil sanki fıstıklı tatlı gibi lezzetli ve de görüntüsü de bir o kadar güzel bir tarif hazırladık.Ispanaklı cevizli tatlı için öncelikle bir tencere de şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. 6-7 yaprak ıspanağın üzerine kaynar su döküp 5 dakika bekliyoruz suyunu süzüp robottan geçiriyoruz. Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşayan tereyağ, sıvı yağ, yumurta, şeker, puding, ıspanak püresi, ezilmiş ceviz, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Aldığı kadar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Silindir şeklinde yuvarlayıp parmak parmak kesip tepsiye aralıklı bir şekilde dizip ısıtılmış 180 derece de olan fırında kızarana dek pişiriyoruz. Şerbet soğuk tatlılar sıcak olacak şekilde döküyoruz. Yaklaşık 1-2 saat dinlendikten sonra dondurma ile servis ediyoruz.Ispanaklı tatlı hem görseli muazzam hem de lezzeti harika bir tatlıdır.