Bamya Tohumunun Faydaları Nelerdir?
Bamya, birçok sağlık yararı olan besleyici bir besindir. Magnezyum, folat, lif, antioksidanlar ve C vitamini, K1 ve A bakımından zengindir.
İşte bamyanın beslenme ve sağlık açısından 7 faydası…
Zengin besin içeriklidir
Bamya pek çok besin açısından zengindir ve özellikle C ve K vitaminleri bakımından zengindir. Bu meyve, diğer birçok meyve ve sebzede olmayan bir besin olan protein sağladığından benzersizdir.
Yararlı antioksidanlar içerir
Bamya, ciddi hastalık riskinizi azaltabilecek, iltihaplanmayı önleyebilecek ve genel sağlığa katkıda bulunabilecek antioksidanlar açısından zengindir. En önemlisi, kalp ve beyin sağlığına katkıda bulunabilecek polifenoller içerir.
Kalp riskini en aza indirir
Araştırmalar, bamyanın bağırsağınızdaki kolesterole bağlanabileceğini ve kan kolesterol seviyelerini düşürebileceğini göstermektedir. Aynı zamanda zararlı iltihaplarla savaşan ve kalbinizi koruyan polifenoller bakımından da zengindir.
Antikanser özelliklere sahip
Bamya, kanser önleme ve tedavisindeki rolü nedeniyle araştırılmakta olan lektin adı verilen bir protein içerir. Daha fazla insan araştırmasına ihtiyaç var.
Kan şekerini düşürür
Bamya yemek kan şekeri kontrolü ile ilişkilendirilmiştir. Yine de bazı araştırmalar, yaygın diyabet ilaçlarına müdahale edebileceğini öne sürüyor.
Hamileler için faydalıdır
Bamya yemek, hamile kadınların günlük folat ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olabilir. Folat, nöral tüp kusurlarını önlemek için önemlidir.