Ayva Dolması
Malzemeler:6 adet ayvaİç Harcı için:1 adet ayva rendesi2 adet soğanYarım bardak haşlanmış pirinç300 gr kıyma1 çay bardağı kuş üzümü1 çay bardağı file bademYarım çay bardağı tuzsuz antep fıstığıTereyağıZeytinyağıTuzKarabiberKimyonHazırlanışı:Ayvaların tepelerini kapak gibi kesin, içlerini dikkatlice oyun ve limonlu suyun içinde bekletin. Ayvalar yumuşayana kadar haşlayın.Ayva rendesini tereyağ ve sıvı yağ ile soteleyin.Ayrı bir tavada sıvıyağ-tereyağ eritip önce küp küp doğranmış soğanları, kıymayı kavurun sonra kuş üzümü, dolmalık fıstık, file badem, antep fıstığı, tuz, karabiber, kimyon ekleyip pişirin. Ayrı bir kaba alıp üzerine kavrulmuş ayva rendesini ve haşlanmış pirinçleri ekleyin.Hafif haşlanmış süzdüğümüz ayvaların içini doldurun. Üzerinde pekmez gezdirin ve kapaklarını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk pişirin. Kilo Aldırmayan Yulafı Kek Tarifleri