Güncelleme Tarihi:
Avokado yapısında çok fazla sayda tekli doymamış yağ asitleri bulunur.Avokado A, C, ve E vitaminleri bakımından zengindir. Fosfor, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve çinko mineralleri vardır. 125 gram avokado ortalama 250 kaloriye sahiptir. Diyette avokado kullanılmasının kan kolesterol seviyesini düşürdüğü, HDL’yi arttırıp, LDL ve trigliserid seviyesini düşürdüğü yapılan bilimsel çalışmalarda görülmüştür. Avokado, vücutta toksin maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eder. Dolayısıyla yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynar
Aynı zamanda mutluluk hormonu olan seratoninden ötürü ruh sağlığımıza da en az beden sağlığımıza olduğu kadar faydalıdır. İçerdiği yüksek potasyum dinçlik verir ve insanı depresyona sokan uyuşukluk ve rehaveti üzerinden atar.
Avokadonun kabızlığa karşı etkili, bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunmaktadır. Kansere karşı koruyucudur.
Sahip olduğu doymamış yağ asitleriyle kolesterolün yükselmesini önleyici etkiye sahiptir.
Avokado diğer meyvelere oranla yüksek miktarda potasyum ve C vitamini içeriyor. İçerisinde bulunan potasyum afrodizyak etkisi yaparak cinsel isteğinizi arttırıyor.
Kalp ve damar sağlığını korur. Kalp damarlarının daralması ve tıkanmasını önleyici özelliktedir
Sahip olduğu protein, vitaminler, mineraller sayesinde, küçük çocukların ve hamile kadınların sağlıklı beslenmesinde yararlıdır.
Nemlendirici özelliğiyle avokado yağı egzama ve sedef sorunları için faydalıdır.
Vücut dokularının ve cildin yenilenmesine yardımcı olur. Yaraların iyileşmesine katkıda bulunur.
Kandaki alkalin dengesini koruyan ve kandaki kırmızı kan hücrelerini yapan avokado aynı zamanda bir demir kaynağıdır.