Atalete Kapılmayın, Hayatınız İçin Harekete Geçin!
.
Korkularımız, bıkkınlıklarımız ve yenilgilerimiz bizlerde yılgınlık yaratır ve her yılgınlıkta hayallerimizden, amaçlarımızdan vazgeçmemiz için bahaneler üretiriz. Çoğu zaman her şeyi olumsuz haliyle kabul edip, kadere bağlayarak, hayatın bize güzellikleri sunmasını bekleriz. Atalet durumuna yani fizik biliminde “eylemsizlik hali”, kişisel gelişim terminolojisinde de “amaca yönelik eyleme geçememe” pozisyonuna geliriz. Günler, aylar, yıllarca bekleriz ve sonuç değişmeyince kendimizi daha çok hırpalar ve tamamen depresif bir hale bürünürüz.Peki, atalet üreten inançlar ve düşünceler nelerdir? Bu düşüncelerin yerine neler koymalıyız? İşte size kendinizi fark etmeniz ve değiştirmeniz için tavsiyeler…
2)
Eğer etkisizlik inancınız varsa ‘Neye yarar ki’ dersiniz. İnanın her şey denenmeye değerdir. “Bu da olmazsa daha yenilerini denerim” motivasyonuyla hareket edin.
4)
Eğer anlamsızlık inancınız varsa, özellikle ilk duyduğunuz cümlelere ‘Aman ne saçma’ dersiniz. Herkesin fikrine saygı duyun, hangi bilginin ne zaman ve nasıl işe yarayacağını bilemezsiniz. Öğrenmeye açık olun.
8)
Eğer başarısızlık korkusu yaşıyorsanız ‘Eyvah yapamam’ dersiniz. Yapabilirsiniz, yeter ki deneyin ve yapacağınıza inanın. Başarısız olsanız bile deneyimlemek doyuma ulaşmaktır.
10)
Eğer sorumluluktan kaçan bir yapınız varsa, karşıdan gelen her fikri kabul edersiniz. Bunun yerine kendi fikirlerinizin sorumluluğunu alın.