Yoğun adet döneminde yememeniz gerekenler ise şöyle;
Yağsız kırmızı et ve yağsız kıyma tercih edilmeli, koyun eti gibi yağlı etler kullanılmamalıdır. Tavuk ve hindinin derisi tüketilmemelidir. Tereyağı, sadeyağ, iç yağı gibi hayvansal yağlar tüketilmemelidir. Süt ürünlerinin yarım yağlı veya light olanlarının tercih edilmesi daha sağlıklıdır. Krema, mayonez gibi yağlı soslar minimum miktarda tüketilmeli ve eğer yemeklere eklenmesi gerekiyorsa yağı azaltılmış olanları tercih edilmelidir. Kızartmaların içerisinde yer alan yanmış yağlar, rahim içinde serbest radikal oluşturarak ağrıların artmasına yol açabilir. Bu nedenle fırında, düdüklü tencerede, ızgarada pişirme gibi sağlıklı pişirme yöntemleri tercih edilmelidir.