Güncelleme Tarihi:
Doğal maddesi capsaicin olan acı biber ağıza değdiği an yakıcı bir his verir. Bu acı hissi sayesinde sinirler yumuşar ve beyinde endorfin salgılanmasına neden olur. Beynin salgıladığı endorfin tüm vücutta ağrı kesici görevini üstlenir.
Vücudun betakaroten ihtiyacını tek başına karşılayan acı biberin günde 1 kez tüketilmesi yeterlidir. C vitamini yüksek olan acı biber vücudunuzun dayanıklılık oranını arttırarak gribe karşı kalkan görevi görür.
İçerisinde betakaroten, C vitamini ve antioksidan bulunan acı biber vücudun kalp krizi ve kanser riskini düşürür. Dolaşımın hızlanmasını sağlar ve felç riskini de indirger.
Üniversitelerin yaptığı araştırmalar sonucu acı biber trigliseritlerin düşmesini sağlamış ve bunun sonucu olarak kötü kolesterolde azalma görülmüştür.
İştahı açan bir besin olarak bilinen acı biber iyi bir zayıflatıcı etkendir. Metabolizmanın hızlanmasını saplar ve kabızlık sorununu büyük ölçüde engeller.
Acı biber midede bulunan mikropların ölmesinde etkili rol oynar ve en çok görülen mide rahatsızlıklarından olan ülserin ilerlemesini önler.
Sindirim salgısını arttırarak iştah açan acı biber sayesinde sindirim daha rahat şekilde gerçekleşir.
Balgam söktüren ve kronik bronşit rahatsızlıklarında etkili olan acı biber solunum zorluğu yaşayanlarda etkilidir.
Günde 1 adet lif açısından zengin olan acı biber yiyerek kabızlık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Kanserli hücreleri öldürür ve doğal bir kemoterapi görevi görmektedir. Acı biber, bağırsakların düzenli çalışmasında da etkili rol oynar. Yağ yakar ve kolay zayıflamaya yardımcı olur.
Gribe neden olan mikropları öldürerek nezle ve soğuk algınlığı olmanızı büyük ölçüde engeller.
Acı biberi fazla tükettiğiniz takdirde hemeroid (halk arasında basur) hastalığına neden olabilir. Ülser sorunu olanların fazla acı biber tüketmemesi gerekmektedir ve acı biber yiyenler daha sinirli bir yapıya sahip olabilirler.Kaynak: Star