Kakaolu ıslak kek
Malzemeler:-3 adet yumurta-1 su bardağı toz şeker-1,5 su bardağı süt-1 çay bardağı ayçiçek yağı-4 yemek kaşığı kakao-1 paket vanilya-2,5 su bardağı un-1 paket kabartma tozuKek kalıbını yağlamak için:-1 yemek kaşığı tereyağıHazırlanışı:-Yumurtalar ve toz şekeri, derin bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.-Süt, ayçiçek yağı, kakao ve vanilyayı ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Hazırladığınız sıvı kek harcından büyük bir su bardağı ölçüsünde ayırın.-Kalan kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.-Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını içine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.-Pişen ve 5 dakika kadar içini çeken keki, fırından alın. Bir bıçak ucu ya da kürdan yardımıyla kekin üzerine delikler açın.-Hazırladığınız sıvı kek karışımını azar azar ekleyip, kendi ısısı ile içine çekmesi için bekleyin.-Sosunu tamamen çeken kakaolu ıslak keki, dilimledikten sonra servis edin. Afiyet olsun!Kaynak:Yemek.com Balkabağının 5 Lezzetli Hali