HAVUÇLU TARÇINLI KEK
Malzemeler:3 adet yumurta1 adet büyük boy havuç1 su bardağı toz şeker1 paker şekerli vanilya1 yemek kaşığı tarçın1 paket kabartma tozu1 su bardağı yoğurt2 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağSüslemek İçin:Turuncu ve yeşil şeker hamuruYapılışı:Havucu soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla vanilya, sıvıyağ, yoğurt, un, kabartma tozu ve tarçını ekleyin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Karışım kıvama gelince havuç ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devam edin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından almadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa, keki fırından alın ve soğumaya bırakın.Turuncu şeker hamurundan, kesme şekerden biraz büyük parçalar kopartarak minik havuçlar yapın. Yeşil şeker hamurundan minik yapraklar yaparak, varsa gliserin ya da su yardımı ile iki parçayı birleştirin. Soğuttuğunuz ve dilimlediğiniz her kek parçasını bir adet şeker hamurundan havuç koyarak servis yapın.