21 Günde Göbek Eriten Diyet!
.
İşte 21 günde göbek eritmenin en kolay yolu, 21 günlük diyet listesi! Bu diyet listesiyle beraber hayatınıza hareket de eklediğinizde karın yağlarınızın eridiğine şahit olacaksınız!1. Gün
Sabah kalkınca yarım tatlı kaşığı ballı ve 8-10 damla limonlu ılık su için. Yaklaşık yarım saat sonra kahvaltı yapabilirsiniz...KAHVALTI (08:00-09:00): 3 kaşığı sade müsli + 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi + 1 su bardağı az yağlı keçi sütü + 1 tatlı kaşığı kabaca öğütülmüş keten tohumuARA ÖĞÜN (10:30-11:00): 1 adet yeşil elma + 3 adet ceviz içiÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00): Izgara tavuk yada hindi ~150 gr (derisiz,beyaz et) yanında bol yeşil salata ve közlenmiş hafif acı sivribiberARA ÖĞÜN (15:00): 1 su bardağı az yağlı keçi sütü (toz tarçın eklenerek sıcak olarak içilebilir) + 4 adet esmer kuru kayısıARA ÖĞÜN (17:00): 6-8 adet çilek + 2 adet grissini + 1 fincan rezene çayıAKŞAM (19:00): 1 kase dolusu sulu pişmiş semizotu yemeği (içine pişerken 1 kaşık bulgur ekleyin) yanında yeşil salataARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 1 adet yeşil elmaKaynak fotoğraflar: Google ücretsiz, Pinterest
2.Gün
KAHVALTI (08:00-09:00):1 veya2 dilim tam tahıllı ekmek (tost yapılabilir.) + 2 parmak kalınlığında yağsız dil peyniri + 2 adet hafif acı sivri biber + 5-6 adet saplarıyla beraber maydanoz ve mevsim yeşillikleriARA ÖĞÜN (10:30-11:00): 1 orta boy kivi veya 10-12 adet yeşil erikÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00): Izgara balık fileto ~150 gr (derisiz,beyaz et) yanında bol limonlu ve sarımsaklı semizotu salatası ARA ÖĞÜN (15:00): 1 adet kabuklarıyla armut + 1 fincan rezeneARA ÖĞÜN (17:00): 1 su bardağı az yağlı keçi sütü + 6 adet kavrulmamış bademAKŞAM (19:00-19:30): 1 veya 2 kase mevsime uygun sebze çorbası (unsuz ,patatessiz)ARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 1 porsiyon az şekerli meyve örneğin 10-12 adet yeşil erik veya 6-8 adet çilek
3. Gün
KAHVALTI (08:00-09:00):1 dilim tam tahıllı veya çavdarlı ekmek (tost yapılabilir.) + 2 parmak kalınlığında yağsız peynir (lor, çökelek, keçi peyniri, dil peyniri, ricotta, mozerella olabilir) + 2 adet sivri biber + 5-6 adet saplarıyla beraber maydanoz ve mevsim yeşillikleriARA ÖĞÜN(10:30-11:00):1 orta boy kabuklarıyla armutÖĞLE YEMEĞİ(12:30-13:00):4 orta boy kadar yağsız köfte ~90 gr yanında 3-4 adet közlenmiş sivribiber + bol limonlu maydanoz-roka salatasıARA ÖĞÜN(15:00):1 su bardağı kadar az yağlı yoğurt içine 6-8 adet çilek doğrayın ve 1 ttalı kaşığı keten tohumu ekleyin + 2 fincan rezene çayıARA ÖĞÜN(17:00):2 adet yulaflı şekersiz bisküvi + bitki çayıAKŞAM(19:00-19:30):5-6 yemek kaşığı pazı ile pişmiş yeşil mercimek yemeği + yeşil salataARA ÖĞÜN(21:00-21:30): 1 adet toz tarçın serpilmiş yeşil elma +3 adet ceviz
4. Gün
KAHVALTI (08:00-09:00): 2 ince dilim ananas ve 1 adet kividen hazırlanmış meyve salatası,üzerine 3-4 adet ceviz içi ve 1 çay kaşığı dolusu toz tarçın + 1 su bardağı az yağlı sütARA ÖĞÜN (10:30-11:00):1 orta boy kabuklarıyla yeşil elma +1 fincan rezene çayıÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:30):Kağıtta bol yeşillik ile pişmiş balık fileto ~150 gr (derisiz, beyaz et )yanında bol limonlu roka salatasıARA ÖĞÜN (15:00):4 adet esmer kuru kayısıARA ÖĞÜN (17:00):1 dilim kızarmış tam çavdar veya buğday ekmeği+1 tatlı kaşığı katkısız şekersiz doğal erik veya kuşburnu marmelatıAKŞAM (19:00-19:30): 1 büyük kase enginarlı sebze çorbasıARA ÖĞÜN (21:00-21:30):1 porsiyon az şekerli meyve
5.Gün
KAHVALTI (08:00-09:00):2 ince dilim ananas ve 1 adet kiviyle hazırlanmış meyve salatası, üzerine 3-4 adet ceviz içi ve 1 çay kaşığı dolusu toz tarçın + 1 su bardağı az yağlı sütARA ÖĞÜN (10:30-11:00):2 dilim sade grissini + bitki çayıÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00): 3 yumurta beyazı ve 1 yumurta sarısından yeşil omlet (ıspanak veya pazı, semizotu, maydanoz, dereotu, sivribiber eklenerek hazırlayıp, isterseniz soğan ya da sarımsak ekleyebilirsiniz)Yanında 2-3 adet közlenmiş sivrbiber + yağsız yeşil salataARA ÖĞÜN (15:00): 1 adet yeşil elma +1 fincan rezene çayıARA ÖĞÜN (17:00): 3 yemek kaşığı kadar yağsız yoğurt +1 tatlı kaşığı keten tohumuAKŞAM (19:00-19:30): 1 büyük kase enginarlı sebze çorbasıARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 1 adet kabuklarıyla sert armut
6. Gün
KAHVALTI (08:00-09:00): 1 veya 2 dilim tam tahıllı ekmek (tost yapılabilir.) + 2 parmak kalınlığında yağsız peynir (lor, çökelek, keçi peyniri, dil peyniri, ricotta, mozerella olabilir) + 2 adet sivri biber + 5-6 adet saplarıyla beraber maydanoz ve mevsim yeşillikleriARA ÖĞÜN (10:30-11:00):1 adet yeşil elma + 3 adet ceviz içi +1 fincan rezene çayıÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00): Izgara tavuk veya hindi (derisiz- beyaz etli) yanında 3-4 kaşık pazı veya semizotu haşlama + yağsız yeşil salataARA ÖĞÜN (15:00): 1 adet kiviARA ÖĞÜN (17:00): 1 adet sert armut + 3 yemek kaşığı kadar yağsız yoğurt + 1 tatlı kaşığı keten tohumuAKŞAM (19:00): 1 veya 2 kase sebze çorbası (örneğin zencefilli kabak çorbası hazırlayabilirsiniz.)ARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 1 porsiyon az şekerli meyve
7.Gün
KAHVALTI (09:00-10:00): 1 veya 2 dilim tam tahıllı ekmek (tost yapılabilir.) + 2 parmak kalınlığında yağsız peynir (lor, çökelek, keçi peyniri, dil peyniri, ricotta, mozerella olabilir) + 1 adet haşlanmış yumurta + 2 adet sivri biber + 5-6 adet saplarıyla beraber maydanoz ve mevsim yeşillikleri + 1 tatlı kaşığı katkısız erik veya kuşburnu marmelatı veya 1 tatlı kaşığı tahin pekmez veya balÖĞLE YEMEĞİ (12:00-13:00): 1 adet yeşil elma + 3 adet ceviz içi + bitki çayıARA ÖĞÜN (15:00): 3 adet kuru mürdüm eriği + 3 kaşık yağsız yoğurt + 1 tatlı kaşığı keten tohumuARA ÖĞÜN (17:00): 6-8 adet çilek veya 10-12 adet yeşil ekşi erikAKŞAM (19:00-19:30): 1 porsiyon ızgara balık yanında bol limonlu roka salatasıARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 1 porsiyon az şekerli meyve
8.Gün
KAHVALTI (08:00-09:00): 3 yemek kaşığı sade müsli + 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi + 1 su bardağı yağsız süt + 1 tatlı kaşığı kabaca öğütülmüş keten tohumu (içine taze mevsim meyvesi doğranabilir)ARA ÖĞÜN (10:30-11:00): 1 adet yeşil elma +1 fincan rezene çayıÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00): Izgara tavuk şiş ~150 gr (derisiz, beyaz et) yanında 3-4 kaşık haşlama yeşil fasulye + yağsız yeşil salata (salatalarda biraz limon ve nar ekşisi kullanabilirsiniz.)ARA ÖĞÜN (15:00): 6-8 adet çilek ve 3 kaşık az yağlı yoğurtARA ÖĞÜN (17:00): 2 ince dilim üzerine tarçın serpilmiş ananas + 1 fincan rezene çayıAKŞAM (19:00):5-6 kaşık ıspanak + 3-4 kaşık yeşil mercimek yemeği + 3-4 adet közlenmiş sivri biber yanında yağsız yeşil salata (salatalarda biraz limon ve nar ekşisi kullanabilirsiniz.)ARA ÖĞÜN (21:30): 1 Türk kahvesi fincanı kavrulmamış badem + melisa çayı
9.Gün
KAHVALTI (08:00-09:00): 3 yemek kaşığı sade müsli + 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi + 1 su bardağı yağsız süt + 1 tatlı kaşığı kabaca öğütülmüş keten tohumu (içine taze mevsim meyvesi doğranabilir.)ARA ÖĞÜN (10:30-11:00): 1 orta boy kabuklarıyla armutÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00): 1 orta boy derisiz ızgara beyaz etli balık (~150 gr) yanında bol söğüş – yeşillikARA ÖĞÜN (15:00): 2 adet kiviARA ÖĞÜN (17:00):2 adet yulaflı bisküvi+1 fincan bitki çayıAKŞAM (19:00-19:30): 5-6 kaşık etsiz sebze yemeği örneğin yeşil fasulye veya pazı + 3-4 adet közlenmiş sivri biber+ yeşil salataARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 1 su bardağı tarçınlı süt + 6 adet badem
10. Gün
KAHVALTI (08:00-09:00): 3 yemek kaşığı sade müsli + 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi + 1 su bardağı yağsız süt + 1 tatlı kaşığı kabaca öğütülmüş keten tohumu (içine taze mevsim meyvesi doğranabilir)ARA ÖĞÜN (10:30-11:00): 1 orta boy kabuklarıyla armutÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00): 1 orta boy derisiz ızgara beyaz etli balık(~150 gr) yanında bol söğüş- yeşillikARA ÖĞÜN (15:00):2 adet kiviARA ÖĞÜN (17:00):2 adet yulaflı bisküvi + 1 fincan bitki çayıAKŞAM (19:00-19:30): 5-6 kaşık etsiz sebze yemeği örneğin yeşil fasulye veya pazı + 3-4 adet közlenmiş sivri biber + yeşil salataARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 1 su bardağı tarçınlı süt + 6 adet badem
11.Gün
KAHVALTI (08:00-09:00): 1 veya 2 dilim kızarmış tam çavdar ekmeği + 1 adet haşlanmış katı pişmiş organik yumurta + bol maydanoz + roka + 2 adet acı sivri biber + 5 adet zeytin (sıcak suda bekletilmiş – tuzsuz, yağsız)ARA ÖĞÜN (10:30-11:00): 1 orta boy kabuklarıyla yeşil elma + 3 adet ceviz içi + 1 fincan rezene çayıÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:30):Tavuk yada hindi ~150 gr (derisiz, beyaz et) yanında haşlama veya ızgara kabak + yağsız yeşil salata (salatalarda biraz limon ve nar ekşisi kullanabilirsiniz.)ARA ÖĞÜN (15:00): 1 orta boy sert armutARA ÖĞÜN (17:00):1 su bardağı az yağlı keçi sütü + 1 orta boy nektarinAKŞAM (19:00-19:30): 1 orta boy kase mevsime uygun sebzelerden hazırlanmış sebze çorbasıARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 1 adet kivi veya 10-12 adet yeşil erik + 2 fincan melisa + rezene çayı
12.Gün
KAHVALTI (08:00-09:00):2 ince dilim ananas ve 1 adet kividen hazırlanmış meyve salatası, üzerine 3-4 adet ceviz içi ve 1 çay kaşığı dolusu toz tarçın + 1 su bardağı az yağlı sütARA ÖĞÜN (10:30-11:00):2 adet tam tahıllı grissini + bitki çayıÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00): Izgarada yağsız dana bonfile veya yağsız kuzu eti~80-90 gr yanında + közlenmiş sivri biber + yeşil salata (salatalarda biraz limon ve nar ekşisi kullanabilirsiniz.)ARA ÖĞÜN (15:00):1 adet yeşil elmaARA ÖĞÜN (17:00): 3 kaşık şekersiz meyveli yoğurt (yağsız yoğurt ile taze meyvelerden yoğurdunuzu hazırlayınız.)AKŞAM (19:00-19:30): 1 orta boy kase mevsime uygun sebzelerden hazırlanmış sebze çorbasıARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 1 porsiyon az şekerli meyve
13.Gün
KAHVALTI (08:00-09:00): 2 ince dilim ananas ve 1 adet kividen hazırlanmış meyve salatası, üzerine 3-4 adet ceviz içi ve 1 çay kaşığı dolusu toz tarçın + 1 su bardağı az yağlı sütARA ÖĞÜN (10:30-11:00): 1 adet yeşil elmaÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00): 1 büyük kase yağsız yoğurt + ıspanak veya kabak yanında 3-4 adet közlenmiş yeşil biber + yağsız yeşil salata (salatalarda biraz limon ve nar ekşisi kullanabilirsiniz.)ARA ÖĞÜN (15:00): 1 adet kivi veya 6-8 adet çilek + 6 adet badem özellikle taze ve tuzsuz olanları tercih ediniz.ARA ÖĞÜN (17:00): 3 adet sert mürdüm eriğiAKŞAM (19:00): 1 orta boy kase mevsime uygun sebzelerden hazırlanmış sebze çorbasıARA ÖĞÜN (21:30): 1 adet orta boy kabuklarıyla armut + 1 fincan melisa çayı
14.Gün
KAHVALTI (08:00-09:00): 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği + 2 parmak kalınlığında mozerella peyniri veya yağsız az tuzlu keçi peyniri + 2 adet sivri biber + 5-6 adet saplarıyla beraber maydanoz ve mevsim yeşillikleriARA ÖĞÜN (10:30-11:00): 1 orta boy armutÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00): 1 porsiyon tavuk şiş (~150 gr) (derisiz- beyaz etli) yanında yağsız yeşil salata (salatalarda biraz limon ve nar ekşisi kullanabilirsiniz.) 3 adet közlenmiş sivri biberARA ÖĞÜN (15:00): 3 adet taze ceviz içi + 2 parmak kalınlığında az yağlı keçi peyniriARA ÖĞÜN (17:00): 1 adet kiviAKŞAM (19:00-19:30): 5-6 kaşık bol maydanozlu barbunya + yağsız yeşil salata(yarım saat sonra rezene çayı)ARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 1 bardak ılık az yağlı keçi sütü ve 1 porsiyon az şekerli meyve
15.Gün
KAHVALTI (08:00-09:00): 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği + 1 adet katı pişmiş yumurta + 2 adet sivri biber + 5-6 adet saplarıyla beraber maydanoz ve mevsim yeşillikleri + 5 adet tuzsuz zeytinARA ÖĞÜN (10:30-11:00): 1 orta boy sert armut +6 adet tuzsuz badem + 1 fincan rezene çayıÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00):1 porsiyon Izgara balık ~150 gr yanında bol limonlu ve sarımsaklı semizotu-roka salatasıARA ÖĞÜN (15:00): 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği + 1 tatlı kaşığı şekersiz organik kuşburnu marmelatı + 1 veya 2 fincan rezeneARA ÖĞÜN (17:00): 1 küçük kase az yağlı yoğurt içine 1 tatlı kaşığı keten tohumu eklenebilir.AKŞAM (19:00-19:30): 6-7 kaşık etsiz yapılmış ıspanak yemeği (Pişerken içine 1 çorba kaşığı bulgur ekleyiniz..)ARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 4 adet esmer kuru kayısı + 1 fincan bitki çayı
16.Gün
KAHVALTI (08:00-09:00): 3 yemek kaşığı sade müsli + 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi + 1 su bardağı yağsız süt veya az yağlı keçi sütüARA ÖĞÜN (10:30-11:00):1 adet yeşil elma rendesi + üzerine 1 tatlı kaşığı toz tarçın serpilcekÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00):1 tabak(5-6 kaşık) kıymalı sebze yemeği + 1 su bardağı az yağlı ayran yanında söğüş yeşil salataARA ÖĞÜN (15:00): 1 Türk kahvesi fincanı kadar kavrulmamış badem içiARA ÖĞÜN (17:00): 1 adet kabuklarıyla armutAKŞAM (19:00-19:30): 1 kase yeşil mercimek yemeği ve yanında yeşil salataARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 1 adet kivi veya 10-12 adet yeşil erik + 1 fincan bitki çayı
17.Gün
KAHVALTI (08:00-09:00): 2 dilim kızarmış çavdar ekmeği, 2 parmak kalınlığında az yağlı peynir ve 2 adet sivri biberden yapılmış yağsız tostARA ÖĞÜN (10:30-11:00): 1 su bardağı az yağlı keçi sütüÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00): 1 büyük kase yağsız yeşil salata üzerine 2 çorba kaşığı yağsız lor veya çökelek peyniri + 1 adet haşlanmış yumurta ile 3-4 adet tam taze ceviz içi veya badem üzerine1 tatlı kaşığı zeytinyağıARA ÖĞÜN (15:00): 1 adet yeşil elma + 1 fincan bitki çayıARA ÖĞÜN (17:00): 2 adet salatalık ve acı sivribiberAKŞAM (19:00-19:30): 1 porsiyon fırında sebzeli ızgara balık (az yağlı balıklar, levrek, çipura gibi…) ve yanında bol yeşil salataARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 1 küçük avuç tuzsuz leblebi + 1 fincan bitki çayı
18.Gün
KAHVALTI (08:00-09:00): 3 yumurta beyazı + 1 yumurta sarısından hazırlanmış yağsız omlet + 1 büyük çorba kaşığı lor veya çökelek peyniri + 2 adet acı sivribiber + 1 orta boy salatalık + 1 dilim kızarmış tahıllı ekmekARA ÖĞÜN (10:30-11:00): 3 adet tam ceviz içi ve bitki çayıÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00): 1 büyük kase karışık sebze çorbasıARA ÖĞÜN (15:00): 1 su bardağı kadar az yağlı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı kadar keten tohumuARA ÖĞÜN (17:00): 1 adet tam tahıllı grissini +3 adet esmer kuru kayısı + 1 fincan bitki çayıAKŞAM (19:00-19:30): 1 veya 2 büyük kase öğlen içtiğiniz karışık sebze çorbasıARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 1 küçük avuç tuzsuz leblebi + 1 fincan bitki çayı
19.Gün
KAHVALTI (08:00-09:00): 3 yemek kaşığı sade müsli + 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi + 1 su bardağı yağsız süt veya az yağlı keçi sütüARA ÖĞÜN (10:30-11:00): 1 orta boy kivi + 1 avuç kadar taze kavrulmamış badem veya taze cevizÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00): Izgara tavuk göğsü (derisiz,beyaz et) yanında buharda ya da haşlama enginar + 2 adet közlenmiş sivri biber + yağsız yeşil salataARA ÖĞÜN (15:00): 1 orta boy sert armutARA ÖĞÜN (17:00):3 kaşık yağsız yoğurt + 1 tatlı kaşığı keten tohumu ile.AKŞAM (19:00-19:30): 5-6 yeşil mercimek yemeği + 3-4 adet közlenmiş sivribiber + yağsız yeşil yeşil salataARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 1 küçük Türk kahvesi fincanı tuzsuz kabak çekirdeği + 1 fincan bitki çayı
20.Gün
KAHVALTI (08:00-09:00): 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği + 1 dilim (30 gr) yağsız keçi peyniri + bol maydanoz + roka + 2 adet acı sivri biberARA ÖĞÜN (10:30-11:00): 1 orta boy kivi + 6 adet tuzsuz badem +1 fincan rezene çayıÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00): Izgara balık ~150 gr (derisiz,beyaz et) yanında yağsız yeşil salataARA ÖĞÜN (15:00): 1 su bardağı yağsız süt yoğurt + 4-5 adet kuru mürdüm eriği +1 tatlı kaşığı keten tohumuARA ÖĞÜN (17:00): 1 adet yeşil elma+1 veya 2 fincan rezene çayıAKŞAM (19:00-19:30): 5 yemek kaşık bol dereotlu taze bakla yemeği + 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği+ yeşil salataARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 3 adet ceviz + 1 adet kivi
21.Gün
KAHVALTI (08:00-09:00): 2 adet meyveden meyve salatası + üzerine 2 tatlı kaşığı silme fındık/badem rendesi + 1 çay kaşığı toz tarçınARA ÖĞÜN (10:30-11:00): 1 orta boy armut + 1 fincan rezene çayıÖĞLE YEMEĞİ (12:30-13:00): Izgara dana bonfile~90 gr (yağsız-3 orta boy köfte kadar) yanında yağsız yeşil salataARA ÖĞÜN (15:00): 3 yemek kaşığı yağsız yoğurt ve 6-8 adet çilek (üzerine tarçın serpebilirsiniz.)ARA ÖĞÜN (17:00): 2 ince dilim ananas + 3 adet ceviz içiAKŞAM (19:00-19:30): 1 orta boy kase bakliyat(sarı mercimek) çorbası yanıda yağsız yeşil salataARA ÖĞÜN (21:00-21:30): 4 adet esmer kuru kayısı + 1 fincan bitki çayı