Güncelleme Tarihi:
Bu fotoğraftaki ünlüler şimdi de hayatımızda... Kimini TV ekranlarında kimini sahnede görüyoruz... Ama aradang eçen yıllar içinde onlar da öyle değişti ki.. İşte 1980'lerde gösteri dünyasına adım atan ünlülerin bugünkü görünümleri.
Eğer nüfus kağıdınızdaki doğum tarihiniz 1980 ya da 90'ları gösteriyorsa bu yüz size hiç tanıdık gelmeyecek...
Ama o etkinliğini bugün de sürdüren bir ünlü.
1986 yılında sinemaya adım atan bu ünlü daha sonra kulvar değiştirip müziğe yöneldi.
Kim bu bu ünlü..
Bugün daha çok müzik çalışmlarıyla adından söz ettiren Fulden Uras.
Uras'ın görüntüsü 1980'lerden günümüze tepeden tırnağa değişti.
Arka plandaki Çarkı Felek'i biliyorsunuz. Peki ya bu ünlüyü.
Tarık Tarcan, bir dönem televizyon ve sinemaya damgasını vuran ünlülerden biriydi.
Fahriye Abla başta olmak üzere bir çok filmde ve dizide oynayan Tarcan, biraz erken bir yaşta gösteri dünyasından elini eteğini çekti.
Tarcan bugün eskisine oranla biraz daha farklı bir görüntüye sahip. Ama hala bir kuşağın hafızalarında yer eden en yakışıklılardan biri.
Faruk Peker de 1980'lerin ülü ve yakışıklı aktörlerinden biriydi.
Genellikle kötü adam karakterlerini oynayan Peker, en çok İffet filmiyle hatırlanıyor.
2000'li yılların başında TV dizilerinde oynadıktan sonra gösteri dünyasından çekildi.
1980'lerin Bambi'siydi Burçin Orhon. 1962 doğumlu Burçin Orhon, 1980'li yıllarda eğlence dünyasına damgasını vurdu.
Aslında işletme eğitimi gören Orhon, 80'lerin en gözde dansçılarından biriydi.
Modern dans ile geleneksel göbek dansını birleştiren tarzıyla dikkat çeken Orhon, 1980 Eurovision birincisi İrlandalı şarkıcı Johnny Logan ile yaşadığı aşkla da konuşulmuştu.
Logan'dan bir kızı olan Orhon daha sonra Türk tiyatrosunun duayenlerinden Nejat Uygur'un oğlu Süheyl ile evlendi. Şimdi eskisi gibi fazla göz önünde değil.
Sibel Can kariyerine dansöz olarak başlamıştı.
Müzisyen bir aileden gelen Can bir anda öylesine büyük bir ilgi gördü ki gece hayatının yıldızı oldu.
Sibel Can sonradan şarkı söylemeye başladı.
Sesinin güzelliğiyle de dikkat çeken Can kısa bir süre önce yeni albümü Meşk'i çıkardı.
Gülben Ergen de 1988 yılından beri gösteri dünyasında..
Kariyerine manken olarak başlayan Ergen daha sonra şarkıcılığa yöneldi.
Ardından oyunculuk geldi. Özellikle Dadı dizisiyle yıldızı iyice parladı.
Ergen, son dönemde TV programları ve müziğe ağırlık veriyor.
Serpil Çakmaklı, 1980'lerin sinemasına damga vuran yıldızlardan biriydi. Özellikle de o dönem moda olan kelebek şeklindeki tokalarla yapılan saç modeli de onun adıyla anılır.
1962 Eskişehir doğumlu olan Çakmaklı, o dönemin bir başka yıldızı Banu Alkan'ın en büyük rakibiydi.
Gerçek adı Şener Dönmez olan Çakmaklı, liseyi bitirdikten sonra bir dönem mankenlik yaptı. "İçimizden Birileri" adlı TV filminde ufak bir rol aldı. Sahnelerde solistlik de yapan Çakmaklı 2000 yılında kendi adını taşıyan bir de albüm çıkardı.
Yılanların Öcü, Bir Pazar Günü, Acı Gerçekler, 14 Numara gibi sinema filmleriyle "Alçaktan Uçan Güvercin" adlı TV dizisinde oynadı.
Hülya Avşar, 1982 yılında Türkiye güzeli tacını giydiğinden bu yana hayatımızda..
Daha önce evlenip boşandığı ortaya çıkınca tacının elinden alınması da onun şöhret yolculuğuna katkıda bulundu.
Avşar yıllarca Türkiye'nin en güzel kadını unvanını taşıdı.
Bugün artık 40'lı yaşlarının sonunda.
İşte 1980'lerin en yakışıklı yüzlerinden biri daha.
Tolga Savacı, yeşil gözleri vebebeksi yüzüyle dönemin en popüler oyuncularından biriydi.
Manken olarak başladığık kariyerini oyuncu olarak sürdürdü.
Savacı'nın bugünkü görünümü böyle.
Onu en son Kızım Nerede dizisinde izlemiştik.
Onlar her dönemin yıldızları... Kadir İnanır ve Türkan Şoray'dan 1980'ler hatırası.
Kadir İnanır, Türk sinemasının en güzel gülen aktörlerinden biri.
Bugün yaşı ilerleri ama hala yeni kuşaklar için de bir idol.
Türkan Şoray da güzelliğiyle yıllara meydan okuyor.
Arnavutköy Amerikan Kız Koleji mezunu olan Ahu Tuğba, 80'lerin en güzel yıldızlarından biri.
İlk filmini 13 yaşındayken çeviren Tuğba, 100e yakın filmde rol aldı.
Son olarak 2006'da Meçhule Gidenler için kamera karşısına geçti.
Tuğba, bir dönem TV programlarıyla gündemdeydi.
İşte Türk sinemasının Afrodit'i Banu Alkan. 1958 yılında eski Yugoslavya'da Dubrovnik'te doğdu. Gerçek adı Hırvatça "Yaban Gülü" anlamına gelen Remka Rebroyna olan Banu Alkan’ın, marangoz bir babanın beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi.
Ailesiyle birlikte 1966 yılında Dubrovnik'ten Balıkesir Edremit'e göç etti. Ailece Türk vatandaşı olup "Alkan" soyadını aldılar ve Remka, "Banu" oldu. Sonra İstanbul'a taşınarak Kartal’a yerleştiler. Kartal Maltepe Lisesinde başladığını öğrenimine lise 2.nci sınıfta ara verdi. Gençliğinde rüyalarını süsleyen mankenliğe 16 yaşında LCC kurslarına giderek başladı ve Aydan Adan-Füsun Özben Mankenlik Ajansı’nın kadrosuna girerek bazı reklam filmlerinde rol aldı.
Alkan, 17 yaşındayken evli ve zengin bir işadamı olan Gürbüz Hanif’le birlikte olmaya başladı. 20 yıla yakın süren bu ilişki, Hanif’e kanser teşhisi konmasından kısa bir süre sonra ölmesiyle sona erdi. Banu Alkan 1989 yılında çektiği son filminden sonra uzun bir süre ortada görünmedi. 1998 yılında, “Neremi” adlı bir albüm çıkartarak gündeme oturdu. Oyuncunun şarkısı, sesi ve yorumu uzun süre eleştirildi ve ilgi odağı oldu.
Alkan, 2001 yılında “Tuzu Kurular” ve 2005 yılında da “Kızma Birader” isimli televizyon dizilerinde oynadı. Banu Alkan, 1975 – 1989 yılları arasında çektiği filmlerle de, çıkardığı albümle de adından sürekli söz ettirmeyi başaran bir isimdir. Alkan Yeşilçam'ın Afrodit'i olarak anılıyor.
Gerçek adıyla Nermin Ocak ya da gösteri dünyasındaki adıyla HArika Avcı da 80'lerin önde gelen yıldızlarından.
Ortaokulu yarıda bırakıp bir fabrikada işçi olarak çalışmaya başlayan Avcı'nın yaşamı henüz 14 yaşındayken aşk ile ilk tanıştığında değişti. Avcı'nın ilk aşkı işadamı Dikran Masis'ti.
Sinema filmlerinde ve TV dizilerinde oynayan Avcı, bir dönem şarkıcılık da yaptı. Avcı son olarak bir TV programına konuk oldu ve yaptığı açıklamalarla çok konuşuldu.
Türk sinemasının 'Bayan Popo' lakaplı ünlüsü Sevtap Parman kariyerine manken olarak başladı.
Yaprak Dökümü, Issızlığın Ortası gibi TV dizileri ile Paramparça, Çağdaş Bir Köle, Sis gibi sinema filmlerinde rol aldı.
Bir dönem şarkıcılık da yaptı.
Uzun süredir gösteri dünyasının uzağında.
80'lerin bir başka ünlü yıldızı da Oya Aydoğan. 1957 İstanbul doğumlu olan Aydoğan bir süre St. Pulcherie Fransız okulunda okudu. Liseyi St. Michel'de bitirdi.
1976 yılında Türkiye Güzeli seçilince de kariyerinin yönü belirlendi. 1976'da sinemaya başlayan Aydoğan 1980'li yıllarda sahnelerde de boy gösterdi.
Bülent Ersoy'un yasaklı günlerinde onu esktralara götürerek destek verdi. Evdeki Yabancı, Denizin Kanı, Pembe Patikler, Fırat gibi dizilerde ve çok sayıda sinema filminde rol aldı. Oyuncu son olarak Bez Bebek adlı diziyle ekrana gelmişti.
Türk sinemasının 'gamzeli güzel'i Bahar Öztan, sinemaya 1972 yılında Mahkum filmle başladı.
1991 yılına kadar onlarca filmde rol alan Öztan; gamzeleri ve bebeksi yüzüyle Yeşilçam'ın 80'li yıllarda sevilen yıldızlarından biriydi.
90'lı yılların başında bir mimara evlenip Bodrum'a yerleşti.
Burada bir kreş açan Öztan, bu süre içinde sinemadan da uzak kaldı. 2007 yılında ise Aşk Kapıyı Çalınca adlı filmle yeniden kamera karşısına geçti.
Öztan hala bir çok insanın hafızasında gamzeli gülüşüyle yer ediyor.
Ünlü müzisyen Atilla Özdemiroğlu'nun kızı olan Yaprak 80'lerin en güzel yüzlerinden biriydi.
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü mezunu olan Özdemiroğlu, profesyonel oyunculuğa tiyatro sahnesinde başladı. 1981 yılında Yeşilçam'a geçti.
Güzel ve kusursuz fiziğiyle dikkat çeken Özdemiroğlu, çok sayıda filmde rol aldı.
Bir dönem müzisyen İskender Paydaş ile evli olan Özdemiroğlu son olarak 2002'de Kumsaldaki İzler'de rol aldı.
Sibel Turnagöl, 6 yaşında mankenliğe başladı.
Sibel Turnagöl, kısa bir süre sonra mankenler kraliçesi seçildi.
Sanatçı, Alinur Velidedeoğlu’nun çektiği ‘‘Pelikan’’ kalemleri reklam filminde oynadıktan sonra Şerif Gören yönetiminde Kadir İnanır’la başrolünü paylaştığı ‘‘Sen Türkülerini Söyle’’ filmiyle beyazperdeye adım attı.