Pazardan aldığınız enginarlar bu büyüklükte olmalı. Saplarını da kestiyseniz artık enginara kimin patron olduğunu gösterebilirsiniz. Önce bir kaba su doldurun ve içine yarım limon sıkın. Bu enginarın kararmasını engelleyecek. Ayrıca geri kalan yarım limonu da kullanacaksınız unutmayın. Şimdi size sert bir bıçak gerek. Enginarın baş tarafından üçte birlik kısmını kesin. Biraz zor olabilir, telaşlanmayın. Elinizi de kesmeyin. İşte enginarınızın tam bu kadarı kalmış olacak. Şimdi en dipteki sert yaprakları ayıklayın. Ama abartmayın. Elinizde kalan enginar böyle görünmeli. İsterseniz bir makasla uçlarındaki kurumuş ya da sertleşmiş kısımları kesebilirsiniz. Şimdi sapının üzerini traşlayın. Tıpkı havuç soyar gibi. Altından çıkan beyaz kısım çok lezzetlidir, atmak istemezsiniz. Bu arada enginar ne kadar taze olursa sapı da o kadar yenilebilir olur. Geri kalan limonunuzla enginarın kesilen kısımlarını ovun ki kararmasın. Sapını da tabii... Enginarın içinde tüylü çiçekli kısım bulunur. Dilerseniz onu kaşıkla çıkartabilirsiniz. Aceleniz varsa ikiye kesin gitsin. Yine bir kaşık yardımıyla temizleyin. İşte enginarınız tam böyle görünecek. Daha yumuşak bir lezzet için dışındaki kalın yaprakları iyice temizleyebilirsiniz. Pişirene kadar limonlu suda bekletmeyi unutmayın. Ve biraz yağlayıp, diş sarımsaklarla beraber fırına atın! Ya da kuşbaşı kuzu etiyle haşlayın.Onedio