1 Bardak Sütle 4 Saat Tok Kalın!
.
Sahurda yenilen yemeğin, iftarda yenilen yemekten fazla ağır olmaması gerekiyor.Sahuru erken kahvaltı gibi düşünerek gün boyunca tok tutacak, kan şekerinizin düzenli seyretmesini sağlayacak protein içeriği yüksek besinlerden oluşan ve sizi susatmayacak bir kahvaltı hazırlanmanız uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.
Her sahurda en az 70 gr. kadar peynir tüketilmelidir. Ayrıca bol sebzeyi sahurda bulundurmak gerekir. Çünkü bol sebze vitamin-mineral ihtiyacını karşılaması bakımından önem taşır.
Tam Tahıllı Ekmek
Uzun süre yemek yenilmediği ve oruçlu olunan saatlerde hareket olabildiğince az olduğu için ramazan ayında kabızlık problemleri sıklıkla karşılaşılan bir problemdir. Bu problemi yaşamamak için lif içeriği yüksek tam tahıllı/tam buğday/çavdar ekmekleri, tam buğday unundan hazırlanmış krep, gözleme, poğaça tüketilebilir.Sağ Omuzdaki Leptin Hormonuyla Tok Kalabilirsiniz!
Yumurta
En kaliteli protein kaynağı olarak beslenmemizde yer verdiğimiz yumurta, sahurda tüketildiği zaman gün boyu açlığınızı daha az hissedecek, protein alımınıza destek vereceksiniz. Sahur sofralarınızdan eksik etmeyin.
Mevsim Meyveleri ve Sebzeler
Kompostolar veya sıvı içeriği yüksek meyveler sahur sofralarınızda muhakkak olmalıdır. Lif içeriğinden ötürü bağırsaklarınızın çalışmasına da katkıda bulunacaktır. Mevsim sebzelerinden hazırladığınız salata veya yumurta, peynir eklediğiniz menemen de iyi bir seçenek olabilir.
Tuz içeriğinden ötürü kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan peynir ve zeytin ikilisi sahur için sakıncalı olabilir. Peynir sahur sofralarınızda olmalı fakat tuz içeriği yüksek olan peynir çeşitleri tüketilmemelidir. Tuzsuz lor bu açıdan yıldızlı peynirlerdendir. Zeytin yerine yağ grubundan ceviz, fındık, badem tercih edilmesi daha doğru bir seçenek olacaktır.