GeriSağlıklı Yaşam Gainer kilo aldırır mı? spor yaparak ya da spor yapmadan mass gainer kullanımı kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gainer kilo aldırır mı? spor yaparak ya da spor yapmadan mass gainer kullanımı kilo yapar mı

Gainer kilo aldırır mı? spor yaparak ya da spor yapmadan mass gainer kullanımı kilo yapar mı

"Gainer, genellikle kilo almak için tercih edilen ve günlük gerekli olan kalori ihtiyacını karşılamaya yardımcı olan kalorili protein tozuna verilen bir isimdir. Gainer, aynı zamanda kilo almayı hızlandıran ve içeriğinde de protein, karbonhidrat ve yağ içeren ve halk arasında kilo aldıran toz olarak da bilinen bir besin takviyesi olarak ön plana çıkıyor. Gainer kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik."

Gainer tozu, genellikle daha çok vücut geliştirme sporu ile ilgilenenler tarafından sıkça kullanılıyor.

 Gainer Kilo Aldırır mı?

 Gainer tozu, halk arasında kilo aldıran toz olarak da bilinir. İçinde bulunan karbonhidrat ve proteinler kilo almayı önemli ölçüde hızlandırır. Garnitür tozu, günlük gerekli olan protein tozunu karşılamaya yardımcı olur. Özellikle de ağır spor yapan kişiler ve sporcular bu tozu sıkça kullanır.

 Mass gainer, genellikle kilo almaya yardımcı olan supplementlere verilen bir ismidir. Bu ürünler aslında bir besindir. Bir kilo aldırıcı ilaç ya da iştah açıcı bir hap değildir. Bu nedenle de aktardan aldığınız “şifa” ürünleri ile alakası yoktur. Karbonhidrat tozları, kas kütlesi inşa etmeye ve kilo almaya yardımcı olan bir besin takviyeleridir. Karbonhidrat tozu takviyeleri ise, genellikle toz haline getirilmiş formda bulunan su ya da süt ile karıştırılabilen bir üründür.

 Spor Yaparak ya da Spor Yapmadan Mass Gainer Kullanımı Kilo Yapar mı?

 Spor yaparak ya da spor yapmadan masa Gainer kullanmak kilo alımını önemli ölçüde hızlandırır. Kilo almaya yardımcı olan bu karbonhidrat tozu, özellikle de kas kütlesini arttırmak ve kilo almak isteyen sporcuların tercih ettiği bir üründür.

 Gainer de içinde bulunan yoğun kalorili besinleri kolay bir şekilde yiyebilmenizi sağlar. Kalorili besinleri daha kolay yemenizi kolaylaştırır ve çok daha kolay sindirilir. Bu sayede de kilo alabilirsiniz. Bir kolaylık sağlamaları için çok faydalıdır. Ama sıvı olarak beslenmek katı pek çok besini yemekten çok daha kolaydır.

 Vücut geliştirme sporu yapmak ya da kilo almak ile ilgilenerek çok daha kısa bir süre içinde kasların gelişiminin sağlanması isteniyorsa gainer kullanılabilir. Gainer kullanımı için yeterli miktarda kalori derecesine ulaşmak için de çok önemlidir. Eğer spor yapılıyorsa da sporcuların günlük olarak kaybettiği kalorinin 300 ile 500 arasında olduğu düşünülüyor. Kilo almak İçin kaybedilen bu kaloriden daha yüksek miktarda kalori almak gerekir. Bu da ancak gainer tozu ile mümkün oluyor.

 Büyük bir besin tüketmek genellikle pek çok kişide şişlik hissi yaratabilir. Eğer ki en büyük öğünler egzersizden önce tüketiliyorsa bu kişilerin antrenman performansını da genellikle olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle de antrenman öncesinde gainer tozu tüketilerek şişlik hissi hissetmeden yeteri kadar kalori alarak antrenmanlara başlamak gerekir. Gainer tozu, içerik bakımından protein, yağ ve karbonhidrat içerdiği için gainerin kullanılması ile birlikte ihtiyaç duyulan tüm bu unsurlar tek bir elden kolaylıkla sağlanabiliyor.

False