Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
1 kg patates
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
Yarım Çay Kaşığı Kekik
Yarım Çay Kaşığı Fesleğen
Yarım Çay Kaşığı Kişniş
Bir tutam karabiber
Bir tutam kırmızı biber
Bir tutam tuz
2 diş sarımsak
Yapılışı
Patateslerin dışını iyice yıkayın. (Hatta diş fırçası da kullanabilirsiniz. Patateslerin dışı soyulmayacak.) Patatesleri elma dilimi şekliinde doğrayın. Bir kasenin içine rendelenmiş sarımsak, tuz ve tüm baharatları katın. Bu karışımın üzerine sıvı yağ ekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Derin bir kapta patatesleri hazırladığınız çeşnili sosa bulayın. Patatesleri yağlı kağıdın üzerine, patatesler birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde yayın. 180 dereceye ayarlanmışfırında, patatesler kızarıncaya kadar pişirin.