Fırında beyaz peynirli kabak

Güncelleme Tarihi:

Fırında beyaz peynirli kabak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2012 14:17

Kabakla peynirin enfes uyumu sayesinde sofralarınıza inanılmaz bir lezzet gelecek!

Haberin Devamı

Malzemeler (4 kişilik)

4 tane kabak
250 gr beyaz peynir
1 avuç dereotu (sevmiyorsanız maydanoz ve ya taze nane)
1 yemek kaşığı kapari (sevmiyorsanız koymayın)
Zeytinyağı
Karabiber

Hazırlanışı:

Kabakların kabuklarını soyup boylamasına ortadan ikiye ayırın, ortalarını bir kaşık yardımı ile oyun.Bir tencereye su koyun, kaynamaya başlayınca ortalarını temizlediğiniz kabakları suya atın 2-3 dakika sonra çıkarın.Bir fırın kabını yağlayın ya da yağlı kağıt serin, kabakları yan yana dizin.Beyaz peyniri çatalla ezin, içine ince kıyılmış dereotu, zeytinyağı ( ben koymadım ama yaklaşık 1-2 yemek kaşığı yeterli olur), karabiber ve kapariyi koyun, karıştırın.Harcı kabakların içine doldurun ve 200 derecede fırına verin, yaklaşık 30-40 dakika peynirler kızarmaya başlayana kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Haberin Devamı

Balık pilaki için tıklayınız!

BAKMADAN GEÇME!