GeriBeslenme Önerileri Fırında beyaz peynirli kabak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında beyaz peynirli kabak

Fırında beyaz peynirli kabak

"Kabakla peynirin enfes uyumu sayesinde sofralarınıza inanılmaz bir lezzet gelecek!"

Malzemeler (4 kişilik)

4 tane kabak
250 gr beyaz peynir
1 avuç dereotu (sevmiyorsanız maydanoz ve ya taze nane)
1 yemek kaşığı kapari (sevmiyorsanız koymayın)
Zeytinyağı
Karabiber

Hazırlanışı:

Kabakların kabuklarını soyup boylamasına ortadan ikiye ayırın, ortalarını bir kaşık yardımı ile oyun.Bir tencereye su koyun, kaynamaya başlayınca ortalarını temizlediğiniz kabakları suya atın 2-3 dakika sonra çıkarın.Bir fırın kabını yağlayın ya da yağlı kağıt serin, kabakları yan yana dizin.Beyaz peyniri çatalla ezin, içine ince kıyılmış dereotu, zeytinyağı ( ben koymadım ama yaklaşık 1-2 yemek kaşığı yeterli olur), karabiber ve kapariyi koyun, karıştırın.Harcı kabakların içine doldurun ve 200 derecede fırına verin, yaklaşık 30-40 dakika peynirler kızarmaya başlayana kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Balık pilaki için tıklayınız!

False