GeriBeslenme Önerileri Fırında anne köftesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında anne köftesi

Fırında anne köftesi

"Annemizin ellerinden başkadır tadı yemeklerin! Anne köftesini denemek için vakit kaybetmeyin."

4 kişilik

Malzemeler

Yarım kg köftelik kıyma
1 adet soğan, 2 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek
5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1'er çay kaşığı kimyon, tuz ve karabiber
3’er adet domates ve sivri biber

Yapılışı

Kıymayı derin bir kaba alın. Ren¬delenmiş soğan, sarımsak, ıslatılıp ufalanmış bayat ekmek içi, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, kimyon, kara¬biber ve tuz ilave edip iyice yoğurun. Harçtan yumurta iriliğinde parçalar koparın. Avucunuzda şekil verip, bir fırın kabına dizin. Domates ve biberleri dörde bölüp köftelerin ara¬larına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Kolay patatesle sıcak servis yapın.  

 

False